Nedbalek József Jenőné

Német Kisebbségi Önkormányzat - Alelnök

Nedbalek József Jenőné négy éve a Német Kisebbségi Önkormányzat Képviselője és jelenleg Képviselőjelölt.
1977-óta élek Szigetszentmiklóson. 2 gyermekem van a fiam Dorogon lakik a lányom itt Szigetszentmiklóson. Kettő csodálatos unokám is van. Sajnos a férjem 10-éve elhunyt azóta egyedül élek. Négy és fél éve vagyok a Német Kisebbségi Klubnak tagja. Kettő éve választottak a Klub elnökének. Szeretem a munkámat és azon vagyok hogy a Klub tagjaival megismertessem a Sváb-szokásokat és hagyományokat. Több ilyen hagyomány őrző rendezvényen veszünk részt. Az a tapasztalatom hogy az emberek szívesen jönnek el az ilyen jellegű rendezvényekre.
Tagja vagyok a Katolikus Szent Erzsébet Kórusnak szeretem az egyházi éneket. A Klub tagjaival részt veszünk a Városi rendezvényeken is.
Apukám Sváb származású volt ezért van ilyen irányú ismeretem, de sajnos sok hagyománnyal nem tudott megismertetni sem ő sem a nagyszüleim.
Országjáró kirándulásainkon Tájházakat is meglátogatunk ahol ismerkedünk a szokásokkal és megismerjük a különböző használati tárgyakat. Mindig nagy sikert aratnak ezek a kirándulások.
Szeretnék egy hagyomány őrző tánc csoportot szervezni bízok benne hogy sikerül. Továbbra szeretném így folytatni és több hagyomány őrző programot szervezni.