Napsugár Óvoda

A Napsugár Óvoda 30 éves múltra tekint vissza Szigetszentmiklós kertvárosi részén, egyszintes, lapos tetős épületben 4 működő csoporttal, melyek 2009 óta heterogén összetételűek. A pedagógiai munkát főiskolát végzett óvodapedagógusok végzik, nagy részük több éves, évtizedes gyakorlattal gyakorlattal rendelkező tapasztalt szakember. Az óvodapedagógusok munkáját szakképzett dajkák segítik.

 

Pedagógiai programunk fő célja a tevékenységközpontúság és a mozgásfejlesztés, melynek optimális alapot adnak a harmonikus személyiségfejlesztéshez. A párhuzamos tevékenységszervezés, folyamatos napi és hetirend, az óvodapedagógus-dajka együttműködése mind-mind eszközei sikeres pedagógiánknak. A város Pedagógiai Szakszolgálata szakembereinek munkáját óvodapedagógusaink speciális zenei-, és mozgásfejlesztésével egészítjük ki. Hitvallásunk, hogy minden gyermeket saját fejlődési üteme, egyéni sajátossága alapján szükséges fejleszteni, céljainkat, feladatainkat ennek rendeljük alá.

Óvodánk specifikuma még, hogy rendelkezünk SÓSZOBÁVAL, amely prevenciós és terápiás hatású, megelőzheti az enyhébb légúti megbetegedéseket, segít a betegségek utáni gyors felépülésben. Óvodásaink heti több órát töltenek el tartalmasan a speciális mikroklímájú szobában.