Átadták a Csepeli Gerincút Posztógyár utca és Szállítók útja közti szakaszát
szszm - 2012. 11. 23.
Tarlós István, Budapest főpolgármestere és Németh Szilárd országgyűlési képviselő Csepel polgármestere adta át ünnepélyes keretek között november 22-én a Csepeli Gerincút I. szakaszát. A közel 2,5 kilométeres, 7 milliárd forintba kerülő beruházás – ebből közel 4 milliárdot az Európai Unió finanszírozott -, a Fővárosi Önkormányzat kiemelt projektje volt.
Atadtak-a-Csepeli-Gerincut-Posztogyar-utca-es-Szallitok-utja-kozti-szakaszat

Ahogy Tarlós István főpolgármester fogalmazott: régi álma valósult meg most Csepelnek, hiszen az új útszakasszal - mely elkerüli a kerület belső részét - gyorsabbá és környezetkímélőbbé válik a közlekedés. „Ahol szükséges volt zajárnyékoló falak épültek, kialakítottuk a vízelvezőket, működnek az új közúti jelzőlámpák, de meg kell említenem még, az út mentén és a kerületszerte telepített kétezer cserjét és fát, s a több 10 ezer négyzetméternyi füvesítést is - mindez a kerület lakóinak jobb közérzetét szolgálja" - hangsúlyozta Tarlós István. Majd hozzátette: Csepel közlekedésének fejlesztése tovább folytatódik, a „kerület továbbra is számíthat a fővárosra.".

Németh Szilárd, a kerület polgármestere beszédében kiemelte: Budapest megértette Csepel gondját, s végre pont kerülhetett egy - az előző fővárosi és kerületi vezetés által - 1993 óta ígért és halogatott - fontos beruházásra. A polgármester elmondta: az útszakasz 2013. január 15-én felveszi Teller Ede nevét - ez a nap a világhírű atomfizikus 105. születésnapja -, míg szeptember 9-én - halálának 10. évfordulóján - a tudós szobrát leplezik majd le.

fotó: Bede Orsolya, Kitzinger Adrienn, Zarándi Bence

Forrás: Csepel.hu