Tervezési szakaszba lép a közvilágítás energiatakarékos átalakítására irányuló projekt
vsa - 2015. 06. 25.
Tervezesi-szakaszba-lep-a-kozvilagitas-energiatakarekos-atalakitasara-iranyulo-projekt

2015. június 24.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

ELINDUL A MEGVALÓSÍTÁS - TERVEZÉSI SZAKASZBA LÉP A KÖZVILÁGÍTÁS ENERGIATAKARÉKOS ÁTALAKÍTÁSÁRA IRÁNYULÓ PROJEKTÜNK (KEOP-5.5.0/K/14-2014-0021)

Szigetszentmiklós Város Önkormányzata

Szigetszentmiklós Város Önkormányzata az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott KEOP-5.5.0/K/14-2014-0021 azonosítószámú „Szigetszentmiklós közvilágításának energiatakarékos átalakítása" elnevezésű projekt megvalósítására 226 691 190,- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert.

A projekt keretében alapvető cél Szigetszentmiklós területén az energiahatékonyság és az energiatakarékosság megvalósítása a közvilágítás korszerűsítésével. A pályázat segítségével modernizáljuk a jelenlegi berendezések jelentős részét, korszerű és energiatakarékos LED világítással látunk el közutakat. A fejlesztés során összesen 2442 db lámpatest/izzó kerül korszerűsítésre a településen. A közvilágítás korszerűsítésével a meglévő lámpatestek cseréje során nem állítunk fel új oszlopot, kizárólag lámpatestet váltunk ki új, mai igényeknek megfelelő lámpatesttel.

A közbeszerzési eljárás sikeres lefolytatását követően a beruházás tervezési és kivitelezési munkáinak elvégzésére irányuló vállalkozási szerződés aláírására a héten kerül sor, melyet követően megindulhat a tervezési szakasz. A korszerűsítés megvalósítása (tervezést is beleértve) várhatóan cca. 3 hónapot vesz majd igénybe.

A 100%-os támogatási intenzitású projekt megvalósítására, a projekt elszámolható költségeinek finanszírozására Önkormányzatunk Támogatói Okirattal rendelkezik.

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból valósul meg.