Megvalósult a közvilágítás energiatakarékos átalakítására irányuló projekt
vsa - 2015. 09. 24.
Megvalosult-a-kozvilagitas-energiatakarekos-atalakitasara-iranyulo-projekt

2015. szeptember 24.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

MEGVALÓSULT A KÖZVILÁGÍTÁS ENERGIATAKARÉKOS ÁTALAKÍTÁSÁRA IRÁNYULÓ PROJEKTÜNK (KEOP-5.5.0/K/14-2014-0021)
SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Befejeződtek és a sikeres műszaki átadás-átvételt követően lezárultak a közvilágítás energiatakarékos átalakítására irányuló kivitelezési munkálatok, a projekt megvalósítása 2015. szeptember 30-án lezárul.

Szigetszentmiklós Város Önkormányzata az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott KEOP-5.5.0/K/14-2014-0021 azonosítószámú „Szigetszentmiklós közvilágításának energiatakarékos átalakítása" elnevezésű projekt megvalósítására 100%-os intenzitású, 226,69 Millió Ft összegű, vissza nem térítendő támogatást nyert.

A projekt keretében alapvető célunk volt Szigetszentmiklós területén az energiahatékonyság és az energiatakarékosság megvalósítása a közvilágítás korszerűsítésével, mellyel a városi energiafelhasználás csökken, ezzel költségmegtakarítást eredményezve. A fejlesztés eredményeként modernizáltuk a jelenlegi berendezések egy részét, korszerű és energiatakarékos LED világítással láttunk el utakat. A fejlesztés során összesen 2442 db 36W-os kompakt fénycsöves és 70w-os Na lámpatest került korszerűsítésre a településen.

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból valósult meg.

A projekttel kapcsolatban bővebb információt a kozvilagitas.szigetszentmiklos.net honlapon találhatnak.