Tájékoztató a téli szünetben biztosított szünidei gyermekétkeztetésről
vsa - 2016. 12. 19.
Tajekoztato-a-teli-szunetben-biztositott-szunidei-gyermeketkeztetesrol

 

A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 2016. január 1-jével bevezette a szünidei gyermekétkezetést, mint új természetbeni ellátást.

Szünidei gyermekétkeztetés keretében a déli meleg főétkezést a szülő, törvényes képviselő kérelmére minden települési önkormányzat köteles biztosítani a hátrányos helyzetű, és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű gyermek részére.

A 2016/2017. tanévben, a téli szünet időszakában hét munkanapra (december 22.,23.,27.,28.,29.,30., 2017. január 2.) biztosítja az önkormányzat a fenti ellátást.

Önkormányzatunk a szünidei gyermekétkeztetést az étel elvitelével biztosítja. Az ételhordó biztosítása a szülő/ törvényes képviselő feladata.

A téli szünet időszakára az ingyenes déli meleg főételt az arra jogosultak és azt előzetesen igénylők  a fenti napokon a Városi Bölcsőde - Szigetszentmiklós, Szent Miklós útja 8/A. szám alatti konyhájáról 11,00 -13,00 óra közötti időszakban vihetik el.

Az étel átvételénél a gyermek jogosultságát igazoló határozatot és a szülő/ törvényes képviselő személyi igazolványát, lakcímkártyáját fel kell mutatni.

A szülő/ törvényes képviselő akadályoztatása esetén (írásbeli) meghatalmazottja is gondoskodhat az étel elszállításáról.

dr. Matus-Borók Dóra

Jegyző nevében és megbízásából

Györökné Palcsek Orsolya

népjóléti osztályvezető