Mammográfiás szűrővizsgálat a Szakorvosi Rendelőintézetben 2017. január 1-től
wszm - 2017. 01. 11.
Mammografias-szurovizsgalat-a-Szakorvosi-Rendelointezetben-2017-januar-1tol

A Ráckevei Kistérség lakosainak 45-65 év közötti életkorban a mammográfiás szűrővizsgálatát a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház végzi, mely Kistarcsán helyezkedik el. Városunkból csak több órányi utazással érhető el a vizsgálatot végző intézmény, vélhetőleg ennek tudható be, hogy a szűrésre kötelezetteknek mindösszesen 10%-a jelenik meg a szűrésen.

Tekintettel a szűrővizsgálat kiemelt népegészségügyi jelentőségére Szigetszentmiklós Város Önkormányzata több alkalommal is egyeztetéseket folytatott a Szakorvosi Rendelőintézettel annak érdekében, hogy az érintett lakosság minél szélesebb körben tudjon élni a szűrővizsgálat lehetőségével.

A tárgyalások eredményeként örömmel tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Rendelőintézet kérelmére az országos tisztifőorvos engedélyezte a mammográfiás szűrővizsgálathoz szükséges röntgenfelvételek elkészítését a szigetszentmiklósi Szakorvosi Rendelőintézetben 2017. január 1-től.

A szűrővizsgálaton való részvételről az alábbi tájékoztatást kaptuk a szigetszentmiklósi Szakorvosi Rendelőintézettől:

 

 

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ A SZAKORVOSI RENDELŐINTÉZET

SZIGETSZENTMIKLÓS INTÉZMÉNY MAMMOGRÁFIÁS

SZAKRENDELÉSÉRŐL

 

Tisztelt Betegeink!

Intézetünk mammográfiás szakrendelése 2017. január 1-től a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház szatellit állomásaként is üzemel, így lehetőség lesz a mammográfiás szűrővizsgálatokhoz szükséges röntgen felvételek elkészítésére szakrendelésünkön.

A Ráckevei Kistérségben azon 45-65 év közötti hölgyek, akik nem voltak még mammográfiás szűrővizsgálaton, vagy akiknek utolsó mammográfiás vizsgálata óta eltelt 2 év:

  • névre szóló meghívólevelet kapnak a Kórháztól, amelyben szerepel, hogy mikor és hogyan tudnak (e-mailben, telefonon vagy személyesen) időpontot egyeztetni intézetünk mammográfiás osztályával,
  • majd a meghívólevéllel az egyeztetett időpontra érkező betegekről készült felvételeket a szűrőállomás (Kistarcsa) leletezi.
  • Amennyiben eltérést találnak, Kistarcsára hívják be a pácienst további vizsgálatokra, és a gondozást is ők végzik.

Mammográfiás rendelésünk kistarcsai meghívólevél nélkül nem tud pácienst fogadni a szűrővizsgálatokhoz szükséges felvételek elkészítésére, erre nem alkalmas a háziorvosi beutaló sem!

 

Szakorvosi Rendelőintézet Szigetszentmiklós

Viola út 1.

Telefon: 06-24-406-012

Honlap: www.szszri.hu