Felhívás komplex szülősegítő programban való részvételre
wszm - 2017. 02. 09.
Felhivas-komplex-szulosegito-programban-valo-reszvetelre

A Mozaik Egyesület keresi azokat az autizmus iránt érdeklődő, Szigetszentmiklós járásban dolgozó pedagógusokat, akik szívesen közreműködnének komplex szülősegítő programjukban.

A projekt keretében a pedagógusok részt vesznek az Autizmus Alapítvány által megtartott Autizmussal élő gyermekek és tanulók inkluzív nevelésének-oktatásának alapjai 30 órás akkreditált tanfolyamon. A képzés díját a Mozaik Egyesület fizeti.

A képzésben résztvevő pedagógusok vállalják, hogy a Mozaik Egyesület önkénteseként egy Szigetszentmiklós járásban élő autista gyermeket nevelő családot 6 hónapon keresztül, minimum heti két óra időtartamban mentoráljanak, támogassanak. A támogatott családot a pedagógus választja, de ha ebben segítségre van szüksége, szívesen közvetít az Egyesület a pedagógusok és a családok között. A mentorálás során végzett tevékenységet a család és a pedagógus határozza meg. (Lehet otthoni segítségnyújtás, korrepetálás, szabadidős tevékenység, vagy bármi olyasmi, ami a családot az autizmussal kapcsolatos nehézségek kezelésében segíti.) A segítségnyújtás módjáról segítségnyújtási tervet kér az Egyesület, a program során egyszer a szülőktől is kérnek rövid beszámolót a végzett munka hasznosulásáról.

A képzés időpontja:    2017. március 21-24. (kedd-péntek)

Helyszíne:                Dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola

2330 Dunaharaszti, Fő út 69.

A jelentkezőktől kérjük, hogy küldjék el a Mozaik Egyesület részére az alábbiakat:

  • Kitöltött és aláírt jelentkezési lapot
  • Motivációs levelet, mely tartalmazza az eddigi autizmussal kapcsolatos tapasztalatokat és azt, hogy, miért szeretne az autizmussal kapcsolatos további ismereteket szerezni.
  • Szakmai önéletrajzot

A jelentkezéseket 2017. február 24 - én 16 óráig várják a mozaikegy@gmail.com e - mail címen, vagy a 2330 Dunaharaszti, Kölcsey F. u. 28 postacímen.

További információ: Kapitány Imola +36 70 424 8688, mozaikegy@gmail.com

​A pedagógus képzés tematikája és jelentkezési lap letölthető itt