Március 3-án átadták a Szigetszentmiklósi Igazgatási Központot
wszm - 2017. 03. 04.
Március 3-án, pénteken délelőtt ünnepélyes keretek között Orbán Viktor miniszterelnök átadta a Szigetszentmiklósi Igazgatási Központ épületét a kormány, a rendőrség, az ügyészség és a bíróság vezetőinek részvételével.
Marcius-3an-atadtak-a-Szigetszentmiklosi-Igazgatasi-Kozpontot

Az eseményen jelen volt és beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, Handó Tünde, a bírósági hivatal elnöke, Polt Péter legfőbb ügyész.

Az ünnepélyes átadón elhangzott, hogy a Budapest környezetében elhelyezkedő települések folyamatosan és  dinamikusan fejlődtek, így Szigetszentmiklós is „kinőtte régi intézményeit", ez is indokolta azt, hogy létrejöjjön egy új Igazgatási Központ.

A Szigetszentmiklósi Igazgatási Központ megnyitásával egyben az ország utolsó, 270. kormányablakát is átadták, ahol 12 munkaállomáson rövidebb idő alatt és egyszerűbben intézhetik ügyeiket az ügyfelek.

Négy járási közintézmény kezdi meg működését a pénteken átadott épületben: ide költözik a Szigetszentmiklósi Járási Hivatal, a Szigetszentmiklósi Járásbíróság, a Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség, valamint a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság is.