Nemzetközi Gasztronómiai Fesztivál - május 13-án
wszm - 2017. 03. 22.
Nemzetkozi-Gasztronomiai-Fesztival--majus-13an

Az idei évben ismét megrendezésre kerül a Nemzetközi Gasztronómiai Fesztivál, ahol hazai és testvérvárosaink főzőcsapatai által készített ételek kóstolójával, valamint gasztronómiai vásárral várjuk a látogatókat. Az egész napos családi rendezvényen fellépő zenészek műsorai és gyermekprogramok kínálnak tartalmas és szórakoztató kikapcsolódást. Háziasszonyok, Háziurak jelentkezését várjuk a Gasztronómiai Fesztivál kétfordulós versenyére!

További info: https://www.facebook.com/gasztrofeszt

10.00 órakor indul a nemzetközi főzőparádé; házigazda: Petró Károly a Lakihegy Rádió műsorvezetője

A nap folyamán játszik a Kákics Zenekar, 10.00-16.00 óra között a város óvodái játékosan, tánccal - énekkel fűszerezik meg a napot, és várják a kicsiket kézműves és mozgásos játékokka

Délben a VIII. Nemzetközi Gasztronómiai Fesztivált megnyitja Szabó József polgármester

12.15 I. fogás: Gorna Orjahovica bolgár és Steinheim német testvérvárosaink bemutatkozása

Az Ádám Jenő Zeneiskola Fúvószenekara menetzenével is köszönti az egybegyűlteket

Vendég és hazai főzőcsapatok ízesítik a palettát: Szigethalom, Dunavarsány, Jenő, Szigetszentmiklósi Vadászok, Polgármesteri Hivatal, Szabacsi Kulturális Egyesület, Őszirózsa Nyugdíjasklub, Német Nemzetiségi Klub

13:35 II. fogás: Busko Zdroj lengyel és Gyergyószentmiklós testvérvárosaink bemutatkozása

15:00 III. fogás: Kocani macedón testvérvárosunk bemutatkozása

Jöjjön ki a Kéktóra, hiszen a kulturális műsorok mellett lesz még gyógynövény ismertetés, diabétesz tanácsadás, nem csak allergiásoknak. Továbbá megtudhatjuk, hogy ki lett SZIGETSZENTMIKLÓS HÁZIASSZONYA 2017-ben gesztenyés-almás süteményével.

A hagyományos hazai és nemzetközi konyha megismerése mellett érdekes gasztro-programok: mézeskalács- és lagzis süti-készítés, íz-utazás rétes vonattal, palacsintafalás, kekszparádé, házi sajt csipegetés, savanyúság ízlelgetés, spejz-túra, hideg fagyi, forró fánk várja az érdeklődőket!

16.00 órától pedig LÓCI JÁTSZIK!