Kerékpárút épül Szigetszentmiklóson
vsa - 2017. 04. 03.
Pest Megye Közgyűlése és a Nemzetgazdasági Minisztérium döntése alapján 10 településen összesen 32 km hosszú kerékpárutat építenek 1,8 milliárd forintért a megyében.
Kerekparut-epul-Szigetszentmikloson

A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság vezetője Szigetszentmiklós Város Önkormányzatának a „Fenntartható közlekedésfejlesztés Pest megyében" című felhívásra benyújtott „Szigetszentmiklós, Csepeli út - Lehel utca - Petőfi Sándor utca kerékpáros közlekedési nyomvonal kialakítása" c. pályázatát 223 591 220,- Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte.

Önkormányzatunk hosszú ideje tervezi kerékpárút megvalósítását a pályázat szerinti területen, mellyel a Városban lakó munkavállalók az egyik legjelentősebb munkaadó Leshegy Ipari Parkba történő bejutása is biztosítható.

A Csepeli úti kerékpárút tervezett nyomvonal-vezetése a Csepeli út - Leshegyi úti körforgalomtól a Lehel utcán keresztül a Petőfi Sándor utcai autóbusz-fordulóig tart, kapcsolódva a meglévő Petőfi utca - Massányi Károly úti kerékpárúthoz.

A tervezett nyomvonal három fő része: a Csepeli úttal párhuzamos vezetésű, a Lehel utcai, illetve a Petőfi Sándor utcai szakasz, melyek az elhelyezkedésükön túl az alkalmazott kerékpárforgalmi létesítmény típusában is eltérnek egymástól. A projekt eredményeként 2850 m kerékpárút kerül megépítésre Szigetszentmiklóson.

A beruházás tervezetten 2019-ben fejeződik be.