Tájékoztató a talajterhelési díjjal kapcsolatban
wszm - 2017. 04. 06.
Tajekoztato-a-talajterhelesi-dijjal-kapcsolatban

Ezúton tájékoztatjuk a tisztelt Lakosságot, hogy Szigetszentmiklós Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2017. március 29-én megtartott képviselő-testületi ülésén a 6/2017. (III. 30) számú önkormányzati rendeletével módosította a 20/2011. (VI. 30.) számú talajterhelési díjjal kapcsolatos eljárási szabályozásról szóló rendeletet.

A módosítás értelmében a következő rendelkezés lépett érvénybe:
A talajterhelési díjfizetési kötelezettség megfizetése alól mentesül az a kibocsátó, aki a közcsatornára 2019. december 31. napjáig ráköt. 2020. január 1-től 70%-ra csökken a kedvezmény, vagyis a vízfogyasztás alapján megállapított talajterhelési díj 30%-át kell megfizetni, de maximum 50.000.-Ft-ot.

A rendelkezés célja, hogy a lakosság a csatornára minél előbb, minél nagyobb arányban rá tudjon kötni. A talajterhelési díj családonként akár több százezer forintos nagyságrendű is lehetett volna, mely összeg családi kasszán belül maradásával a csatornára történő rákötés megvalósítását kívántuk elősegíteni.

Az ellátott területen élőknek törvény által előírt kötelezettsége az ingatlanokat a víziközművekre - a vezetékes ivóvíz- és szennyvízhálózatra - rákötni. Amennyiben a rákötést az ingatlan tulajdonosa nem végzi el, a Pest Megyei Kormányhivatal Szigetszentmiklósi Járási Hivatala kötelezési eljárást indít.

Ennek értelmében tisztelettel kérjük az érintetteket, hogy a közcsatornára történő rákötést az elengedett talajterhelési díj ilyen irányú felhasználásával minél előbb valósítsák meg.