Tájékoztató a nyári szünetben biztosított szünidei gyermekétkeztetésről
Media - 2018. 06. 13.
Tajekoztato-a-nyari-szunetben-biztositott-szunidei-gyermeketkeztetesrol

Tisztelt Szülő/ Törvényes képviselő!

A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény szabályozza a szünidei gyermekétkezetést, mint természetbeni ellátást.

Szünidei gyermekétkeztetés keretében a déli meleg főétkezést a szülő, törvényes képviselő kérelmére minden települési önkormányzat köteles biztosítani a hátrányos helyzetű, és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű gyermek részére.

A 2017/2018. tanévben, a nyári szünet időszakában 43 munkanapra (2018. június 18.- augusztus 15.) biztosítja az önkormányzat a fenti ellátást.

Önkormányzatunk a szünidei gyermekétkeztetést az étel elvitelével biztosítja. Az ételhordó biztosítása a szülő/ törvényes képviselő feladata.

Fentiek alapján a nyári szünet időszakára az ingyenes déli meleg főételt az arra jogosultak és azt előzetesen igénylők

 

  • 2018. június 18-tól július 20-ig a Városi Bölcsőde- Szigetszentmiklós, Szent Miklós útja 8/A. szám alatti konyhájáról,
  • 2018. július 23-tól augusztus 15-ig a Csicsergő Óvoda - Szigetszentmiklós, Posta köz 2.- szám alatti konyhájáról

 

11,00 -13,00 óra közötti időszakban vihetik el.

Az étel átvételénél a gyermek jogosultságát igazoló határozatot és a szülő/ törvényes képviselő személyi igazolványát, lakcímkártyáját fel kell mutatni.

A szülő/ törvényes képviselő akadályoztatása esetén (írásbeli) meghatalmazottja is gondoskodhat az étel elszállításáról.

 

dr. Matus-Borók Dóra

Jegyző nevében és megbízásából

Györökné Palcsek Orsolya

népjóléti irodavezető