A Csepeli úton közlekedők július 2-tól torlódásra számíthatnak
Media - 2018. 06. 29.
A-Csepeli-uton-kozlekedok-julius-2tol-torlodasra-szamithatnak

A Pest megyei Csepel-Szigetszentmiklós összekötő út felújítása kapcsán nagyobb mértékű korlátozásra és ezáltal torlódásra számíthatnak a közlekedők 2018. július 2., hétfő és július 8., vasárnap között. A munkálatok idejére a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a közlekedők türelmét és megértését kéri.

 

Az összekötő úton 2018. július 2-tól az M0-s autóút (le- és felhajtó ágai) és a Csepeli út találkozásának (M0 északi oldalán) körforgalmú csomóponttá történő átépítésének munkái tovább folytatódnak, melyek sávzárásokkal és sebességkorlátozással járnak.

 

A forgalmi rend változására KRESZ táblákkal és ideiglenes burkolati jelekkel hívják fel a közlekedők figyelmét. Az M0 irányából érkezők továbbra is egy forgalmi sávon tudják megközelíteni a Csepeli utat, a jobbra - Budapest felé - kanyarodó sávot lezárták a szakemberek, valamint a Csepeli úton Budapest irányából érkezőknek korábban meglévő balra kanyarodó sávja is megszűnt, így egy sávot használhatnak az egyenesen és a balra kanyarodók.


Az ALDI áruház körforgalmi csomópontja és a LIDL áruház csomópontja, valamint a Petőfi Sándor utcai körforgalom a Szent Erzsébet téri körforgalom között a burkolatjavítási, felület-előkészítési munkák tovább folytatódnak, sebességkorlátozásra és lokális félpályás lezárásokra kell számítani. Az ALDI körforgalmi csomópont és a Szent Erzsébet téri körforgalom közötti útszakaszon - több helyszínen - szegélyépítési, árokrendezési munkálatok is folynak, melyek lokális sávszűkítéssel járnak.

 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében, hogy a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárokat mindenképpen tartsák be! Az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

A korlátozások és a kivitelezési munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kéri a társaság.