A Csepeli úton közlekedők augusztus 21-től torlódásra számíthatnak
Media - 2018. 08. 16.
A-Csepeli-uton-kozlekedok-augusztus-21tol-torlodasra-szamithatnak

A Pest megyei Csepel-Szigetszentmiklós összekötő út felújítása kapcsán nagyobb mértékű korlátozásra és ezáltal torlódásra számíthatnak a közlekedők 2018. augusztus 21., kedd és augusztus 26., vasárnap között. A munkálatok idejére a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a közlekedők türelmét és megértését kéri.

 

Az összekötő úton 2018. augusztus 21., keddtől az M0-s autóút (le- és felhajtó ágai) és a Csepeli út találkozásának (M0 északi oldalán) körforgalmú csomóponttá történő átépítésének munkái tovább folytatódnak, melyek sávzárásokkal és sebességkorlátozással járnak.

 

A forgalmi rend változására KRESZ táblákkal és ideiglenes burkolati jelekkel hívják fel a közlekedők figyelmét. Az M0-s irányából érkezők továbbra is egy forgalmi sávon tudják megközelíteni a Csepeli utat, a jobbra - Budapest felé - kanyarodó sávot lezárták a szakemberek, valamint a Csepeli úton Budapest irányából érkezőknek korábban meglévő balra kanyarodó sávja is megszűnt, így egy sávot használhatnak az egyenesen és a balra kanyarodók.

 

Az M0 és a LIDL áruház közötti szakaszon a buszmegállók építései, valamint az árokrendezési munkák folytatódnak, lokális sávszűkítések mellett. Budapest határa és az M0-s autóút közötti szakaszon burkolatmarási és aszfaltozási munkáklesznek félpályás zárással, jelzőőrös és jelzőlámpás irányítás mellett.

Várhatóan augusztus 26-án vasárnap a kora délutáni órákban lezárják a csepeli kihajtó ágat, így az M0-s autóúton keleti irányból érkezők nem tudnak kihajtani Csepel illetve Szigetszentmiklós felé, valamint a felhajtó ágat is lezárják, ezért Csepel illetve Szigetszentmiklós felől érkezők nem tudnak felhajtani az M0-s autóútra Győr, Balaton irányába. Ezen zárás előreláthatólag szeptember végéig marad érvényben.

 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében, hogy a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárokat mindenképpen tartsák be! Az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

A korlátozások és a kivitelezési munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kéri a társaság.