Tájékoztató a téli szünetben biztosított szünidei gyermekétkeztetésről
Media - 2018. 12. 18.
Tajekoztato-a-teli-szunetben-biztositott-szunidei-gyermeketkeztetesrol

A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény szabályozza a szünidei gyermekétkezetést, mint természetbeni ellátást.

Szünidei gyermekétkeztetés keretében a déli meleg főétkezést a szülő, törvényes képviselő kérelmére minden települési önkormányzat köteles biztosítani a hátrányos helyzetű, és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű gyermek részére.

 

A 2018/2019. tanévben, a téli szünet időszakában 3 munkanapra (2018. december 27-28. és 2019. január 2.) biztosítja az önkormányzat a fenti ellátást.


Önkormányzatunk a szünidei gyermekétkeztetést az étel elvitelével biztosítja. Az ételhordó biztosítása a szülő/ törvényes képviselő feladata.

 

Fentiek alapján a téli szünet időszakára az ingyenes déli meleg főételt az arra jogosultak és azt előzetesen igénylők a  Napraforgó Óvoda- Szigetszentmiklós, Kossuth L. u. 4. szám alatti konyhájáról, 11,00 -13,00 óra közötti időszakban vihetik el.


Az étel átvételénél a gyermek jogosultságát igazoló határozatot és a szülő/ törvényes képviselő személyi igazolványát, lakcímkártyáját fel kell mutatni.

A szülő/ törvényes képviselő akadályoztatása esetén (írásbeli) meghatalmazottja is gondoskodhat az étel elszállításáról.