M0 egyeztető fórum Szigetszentmiklóson
Media - 2019. 02. 27.
M0-egyezteto-forum-Szigetszentmikloson

Ma délelőtt széleskörű szakmai egyeztető megbeszélést hívott össze az M0-ás autóút felújításával kapcsolatban Szabó József polgármester és Bóna Zoltán országgyűlési képviselő a Polgármesteri Hivatal tanácstermébe.

Mint ismert, a déli szektor megújítása várhatóan 2020. közepéig tart, de ezen belül fontos kérdés, hogy a sáméhegyi fejlesztés kapcsán megvalósuló új, teljesértékű csomópont a lehető leggyorsabban átadásra kerüljön és képes legyen enyhíteni a halásztelki lehajtó lezárásából fakadó forgalmi nehézségeket az itt élők számára.

A tanácskozáson részt vevő szakemberek, köztük az ITM Közúti Infrastruktúra Fejlesztési Főosztályvezetője elmondták, hogy a munkálatok ütemezésénél kiemelt szempont volt, hogy a szigetszentmiklósi le- és felhajtó a tanítási szünetben kerüljön lezárásra, és minél előbb adják vissza a forgalomnak.

A déli szektor felújítását követően jelentősen javul majd a térség közlekedésének biztonsága és minősége, a megépülő zajvédő falak pedig egy kulturált, 21. századi útszakasz létrejöttét eredményezik.