A Szigetszentmiklósi NŐ 2019
Media - 2019. 03. 01.
A-Szigetszentmiklosi-NO-2019

2019-ben rendezik meg először városunkban A Szigetszentmiklósi NŐ fotókiállítást. A kiállítás célja, hogy bemutassa azokat a nőket, akiknek élete, munkássága példaértékű lehet mások számára.

A kitüntetettek 2019. március 22-én vehetik át elismerő oklevelüket, majd pedig május 14-én egy fotókiállítás keretin belül bemutatkozhatnak a nagyközönség számára, a Vöröskereszt Anyák napi műsora folyamán.

A hölgyek kiválasztása ajánlások alapján történik. Bármelyik helyi egyesület, alapítvány ajánlhat olyan személyeket, akik emberségükkel kiemelkednek a többiek közül.

A Szigetszentmiklósi NŐ kitüntetést minden évben olyan nők vehetik majd át, akik munkájukon felül a közösség érdekeit szem előtt tartva, önérdekeiket háttérbe szorítva cselekednek városunk életében.

A kezdeményezést Májer MSE fotóriporter valósította meg először Budaörsön, A Budaörsi NŐ fotókiállítás néven, a kiállítást látva a helyi Vöröskereszt aktivistái kívánták megvalósítani a programot Szigetszentmiklóson is.

„Nagyon megtisztelő és megható volt számomra a felkérés.  Ilyenkor érzi az ember igazán, hogy van értelme a lelkiismeretes munkának. Rengeteg energiát fektettem abba, hogy kidolgozzam A Budaörsi NŐ projektet, viszont most úgy érzem, hogy minden fáradtságot megért. Egy olyan aktív közösség alakult ki az elmúlt öt évben a Budaörsi Nőkből, ami minden nehézségért kárpótol.

Bízom benne, hogy Szigetszentmiklóson is olyan sok örömet fog okozni ez a kiállítás, mint amit Budaörsön átélhettünk" - mondta el Májer MSE.

Ezzel az együttműködéssel egy olyan példaértékű összefogás jön létre Szigetszentmiklóson, amelynek az a célja, hogy bemutassa és felkarolja azokat az embereket, akik hétköznapi hősként élik mindennapjaikat, viszont eddig még nem kerültek reflektorfénybe.

A kezdeményezés távlati célja egy olyan tevékeny, jótékony közösség kialakítása, ahová büszkeség tartozni.

A kiállítás egy kiváló lehetőség arra, hogy azon értékekre hívja fel a figyelmet, ami mellett elmegyünk a hétköznapokban. Biztosan mindenki ismer egy kedves Pénztárost, egy elhivatott közös képviselőt, egy, a városért dolgozó lelkes tanárt, vagy segítőt, amatőr művészt, egyesületi tagot, lakóhelyünkön aktívan dolgozó önkéntest, aki melegséggel tölti meg a hétköznapokat. Ez az elismerés kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy megköszönjük munkáját.

A rendezvény életre hívásakor a szervezők a Vöröskereszt alapelveit veszik figyelembe a kitüntetettek kiválasztása során is; emberiesség, pártatlanság, semlegesség, függetlenség, önkéntesség, egység, egyetemesség.

A Szigetszentmiklósi NŐ kitüntetés egy nagyszerű alkalom arra, hogy közelebb hozza az embereket egymáshoz, hogy rávilágítson, hogy nem az anyagi javak számítanak az életben, hanem tisztelet és a becsület és a kitartó, fáradhatatlan munka. Azokat az embereket szeretnénk jutalmazni, akik ezt képviselik.

A rendezvényről további információt a www.aszigetszentmiklosino.hu weboldalon olvashatnak.

A javaslatok leadhatóak a Városi Könyvtár és Közösségi házban, a Vöröskereszt Gyári u.7.sz. alatti irodájában, valamint aszigetszentmiklosino@gmail.com címen is. Az alábbi adatok közlését kérjük:

-javasolt hölgy neve és annak rövid ismertetése, miért javasolja az elismerésre

-javasolt hölgy elérhetősége (lakcím, telefonszám, e-mail cím)

 

Az ajánlásokat legkésőbb 2019. március 14-ig várjuk!

A kiállítás megnyitó 2019. május 14-én 15 órakor lesz a „Sárgaházban". A képeket egy hónapon keresztül lehet megtekinteni. Aki többet szeretne megtudni a kiállításról az keresse fel aszigetszentmiklosino.hu weboldalt, vagy vegye fel a kapcsolatot a szervezőkkel  aszigetszentmiklosino@gmail.com e-mail címen.