Tájékoztató a tavaszi szünetben biztosított szünidei gyermekétkeztetésről
Media - 2019. 03. 30.
Tajekoztato-a-tavaszi-szunetben-biztositott-szunidei-gyermeketkeztetesrol

Tisztelt Szülő/ Törvényes képviselő!

A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény szabályozza a szünidei gyermekétkeztetést, mint természetbeni ellátást.

Szünidei gyermekétkeztetés keretében a déli meleg főétkezést a szülő / törvényes képviselő kérelmére minden települési önkormányzat köteles biztosítani a hátrányos helyzetű, és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű gyermek részére.

A 2018/2019. tanévben, a tavaszi szünet időszakában két munkanapra (2019. április 18. és 2019. április 23.) biztosítja az önkormányzatunk a szünidei gyermekétkeztetést az étel elvitelével.

Fentiek alapján a tavaszi szünet időszakára az ingyenes déli meleg főételt az arra jogosultak és azt előzetesen igénylők 2019. április 18. és 2019. április 23. napján a Csicsergő II. sz. Óvoda - Szigetszentmiklós, Posta köz 2.-szám alatti konyhájáról 11,00 -13,00 óra közötti időszakban vihetik el.

Az ételhordó biztosítása a szülő / törvényes képviselő feladata.

Az étel átvételénél a gyermek jogosultságát igazoló határozatot és a szülő/ törvényes képviselő személyi igazolványát, lakcímkártyáját fel kell mutatni.

A szülő/ törvényes képviselő akadályoztatása esetén (írásbeli) meghatalmazottja is gondoskodhat az étel elszállításáról.

 

dr. Matus-Borók Dóra

Jegyző nevében és megbízásából

Györökné Palcsek Orsolya

népjóléti irodavezető