Ingatlanok előtti közterületek ápolása
Media - 2019. 06. 03.
Ingatlanok-elotti-kozteruletek-apolasa

Tisztelt Lakótársaink!

Kérünk mindenkit, hogy udvarának, kertjének rendbetételénél ne feledkezzen el az ingatlanok előtti közterületekről sem. A csapadékos időszakban nagyon fontos az árkok megfelelő szikkasztó képességének fenntartása. Önkormányzatunk lehetőségeihez mérten továbbra is mindent megtesz a csapadékvíz által okozott problémák mérséklésére, de számítunk a lakosság együttműködésére is.

Kérjük, ellenőrizzék az ingatlanok előtti árkokat, szükség esetén az abban felhalmozódott üledéket, összegyűlt szemetet takarítsák ki. A tiszta árkok megléte mindannyiunk érdeke, hisz csak ezek képesek az utak területéről a lehető leghamarabb elvezetni a feltorlódó csapadékot. Tudjuk, hogy lakótársaink többsége ezeket a feladatokat rendszeresen elvégzi és nem csak jogszabályi kötelezettsége folytán, hanem a környezete iránt támasztott igényessége miatt is. Felhívjuk azonban a figyelmet arra, hogy közterület-felügyelőink - a Polgármesteri Hivatal ellenőrzési kötelezettségének körében - ellenőrzik majd az ingatlanok előtti közterületek és árkok állapotát.

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy az önkormányzat ebben az évben is fokozott figyelmet fordít a zárt szennyvíztárolókban gyűjtött szennyvíz szippantásának ellenőrzésére. Felhívjuk minden érintett figyelmét, hogy a közműves szennyvízbekötéssel nem rendelkező ingatlanok esetében évente legalább egy alkalommal kötelező a szennyvízszippantást elvégeztetni. Szigetszentmiklós Város Önkormányzata közszolgáltatási szerződés megkötésével biztosítja a város területén a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtését. Jelenleg a városban szerződés szerinti kizárólagos közszolgáltató az „AD" Szolgáltató Kft. - képviselője: Békefi Jánosné, tel.: 06/20 980-9133 -, amely az ingatlantulajdonos bejelentésétől számított 72 órán belül köteles a kért szolgáltatást elvégezni.

Segítő együttműködésüket köszönjük!

 

 

Kövesse híreinket az alábbi linkre kattintva Facebook oldalunkon is!

-> Szigetszentmiklós város hivatalos oldala