Tájékoztató a nyári szünetben biztosított szünidei gyermekétkeztetésről
Media - 2019. 06. 04.
Tajekoztato-a-nyari-szunetben-biztositott-szunidei-gyermeketkeztetesrol

Tisztelt Szülő/ Törvényes képviselő!

A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény szabályozza a szünidei gyermekétkezetést, mint természetbeni ellátást.

Szünidei gyermekétkeztetés keretében a déli meleg főétkezést a szülő/ törvényes képviselő kérelmére minden települési önkormányzat köteles biztosítani a hátrányos helyzetű, és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű gyermek részére.

A 2018/2019. tanévben, a nyári szünet időszakában 43 munkanapra (2019. június 17.- augusztus 14.) biztosítja önkormányzatunk a szünidei gyermekétkeztetést az étel elvitelével.


Fentiek alapján a nyári szünet időszakára az ingyenes déli meleg főételt az arra jogosultak és azt előzetesen igénylők

  • 2019. június 17-tól július 19-ig a Csicsergő Óvoda  II. sz. Óvoda - Szigetszentmiklós, Posta köz 2.-szám alatti konyhájáról,
  • 2019. július 22-tól augusztus 14-ig a Városi Bölcsőde- Szigetszentmiklós, Szent Miklós útja 8/A. szám alatti konyhájáról

11,00 -13,00 óra közötti időszakban vihetik el.

Az ételhordó biztosítása a szülő/ törvényes képviselő feladata.

 

Az étel átvételénél a gyermek jogosultságát igazoló határozatot és a szülő/ törvényes képviselő személyi igazolványát, lakcímkártyáját fel kell mutatni.

A szülő/ törvényes képviselő akadályoztatása esetén (írásbeli) meghatalmazottja is gondoskodhat az étel elszállításáról.

 

dr. Matus-Borók Dóra

Jegyző nevében és megbízásából

Györökné Palcsek Orsolya

népjóléti irodavezető

 

 

Kövesse híreinket az alábbi linkre kattintva Facebook oldalunkon is!

-> Szigetszentmiklós város hivatalos oldala