Szent Miklós gyalogos zarándoklat
Media - 2019. 06. 27.
Szent-Miklos-gyalogos-zarandoklat

A zarándoklat Szigetszentmiklósról indul, a Szent Miklós Görögkeleti kápolnából és tart a Lórévre a Szent Miklós ereklyéinek átvitelének ünnepére szentelt szerb orthodox templomba. Ez a zarándokút lényegében elő zarándoklata a két héttel később induló Szent Panteleimon gyalogos zarándoklatnak, mely majd a Duna másik partján halad egészen Dunaújvárosig.

2019 július 13-án reggel 6:30 körül gyülekezünk a Szent Miklós görögkeleti kápolnában (2310 Szigetszentmiklós, Eklézsia u 6.).

A zarándokok megáldása után kb. 7 órakor indulunk el az úton, mely főként a Kis-Duna partja mellett halad Szigetcsép érintésével egészen Ráckevéig, majd onnan tovább Lórévig a Nagy-Duna közelébe. Az út során betérünk a Szigetcsépi, a Ráckevei és Lórévi orthodox templomokba.

A zarándoklat Lóréven ér véget ahonnan 18:30-kor indul busz Ráckeve, illetve Budapest felé. Komppal Adony felé is tovább lehet menni. A Komp minden óra egészkor indul Adonyba.

A zarándoklaton mindenki saját felelősségére vesz részt! Az út teljes hosszát jó fizikai állapotban lévő, megfelelő teherbírással rendelkező résztvevőknek ajánljuk. A kevésbé gyakorlott zarándokoknak érdemes rövidebb útvonalat választani, célszerű Szigetcsépnél, esetleg Ráckevénél csatlakozni a már úton lévőkhöz. Érdemes bejáratott túracipőt használni. Az öltözet legyen szellős, légáteresztő. Fontos, hogy a tűző nap ellen védekezzünk sapka, kendő használatával, a biztonság kedvéért hozzunk magunkkal esőköpenyt, esetleg egy váltás pólót. Minden résztvevő fokozottan figyeljen a folyadékpótlásra. Ajánlott könnyű élelmiszerek, valamint gyümölcs, csokoládé fogyasztása.

A zarándoklatról további infomációt Szentirmai Róberttől kérhetnek a következő email címen: szentirmai.robert@patriarchatus.hu

 

 

Kövesse híreinket az alábbi linkre kattintva Facebook oldalunkon is!

-> Szigetszentmiklós város hivatalos oldala