LÁTOGATÁSI TILALOM!
Media80 - 2020. 03. 09.
Látogatási tilalmat rendelt el az Országos Tisztifőorvos minden fekvőbeteg - ellátó és szociális intézményben. Bővebb tájékoztatást a "Tovább>>" gombra kattintva olvashatnak.
LATOGATASI-TILALOM

Az országos tisztifőorvos Magyarország valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében látogatási tilalmat rendelt el az új koronavírus miatt - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ az MTI-vel.
Mint írják, a tilalom március 8. napjától visszavonásig érvényes. A közlemény szerint Müller Cecília, mb. országos tisztifőorvos határozatának indoklásában kifejti: az eddigi járványügyi adatok alapján a megbetegedés súlyos formája elsősorban az idős és/vagy egyéb megbetegedésben szenvedőket érinti.
A fertőzés a zárt közösségekben, intézményekben képes gyorsan elterjedni, és nagyszámú, súlyos, esetleg végzetes kimenetelű megbetegedést okozni. Az intézkedés meghozatalára a fokozott védelemre szoruló csoportba tartozók életének és egészségének védelme, fertőződésük megelőzése érdekében volt szükség - hangsúlyozzák a közleményben.
A látogatási tilalom nem érinti a különösen méltányolandó eseteket, például a végstádiumban lévő betegektől való elbúcsúzást. Ilyenkor azonban a szolgáltató köteles megfelelő védőöltözetet biztosítani a látogatóknak - tájékoztatott a Nemzeti Népegészségügyi Központ.