photo

Ajánlattételi felhívás új buszmegállók terület-előkészítő munkálataira

2021. július 21.
I. Szerződés meghatározása/tárgya

Vállalkozási szerződés keretében a város közigazgatási területén lévő 10 db előre kijelölt buszmegálló utasváró kialakításához történő terület-előkészítő munkálatainak elvégzése a jelen ajánlattételi felhívásban meghatározottak szerint.

Ajánlatkérő Ajánlattevővel a kivitelezési feladatok ellátására egyösszegű, átalánydíjas vállalkozási szerződést kíván kötni.

II. Beszerzés megnevezése/tárgya

„Szigetszentmiklós, buszmegállók fejlesztése kapcsán 10 db helyszínen létesülő új Publimont utasváró pavilon területelőkészítése és/vagy térburkolatának kialakítása 10 db előre kijelölt buszmegálló helyszínen. Az ütemezés szerint 2021.09.30-ig letelepítésre kerülő 10 db új utasváró pavilonhoz szükséges a letelepítést megelőzően terület-előkészítő munkálatokat és végleges térburkolási munkálatokat elvégezni.

III. Beszerzés műszaki tartalmának/elvégzendő feladatának meghatározása

Az ütemezés szerint 2021.09.30-ig letelepítésre kerülő 10 db új utasváró pavilonhoz szükséges a letelepítést megelőzően terület-előkészítő munkálatokat és végleges térburkolási munkálatokat elvégezni az alábbi műszaki tartalom alapján:



10 db új Publimont buszváró kihelyezéséhez előkészítési munkák kijelölt helyszíneken:

- 5 db Valcol típusú utasváró sérülésmentes szétszerelése, elbontása, és elszállítása a Ajánlatkérő által kijelölt területre;

- 1 db Valcol típusú utasváró sérülésmentes szétszerelése, elbontása, elszállítása és telepítése a Ajánlatkérő által meghatározott helyszínre,

- térburkolás elvégzéséhez szükséges, helyszínenként változó mennyiségű bontási munkák elvégzése (~40 m2 szegélykő és meglévő burkolatok, alapozások elbontása, valamint ~45 m2 területen zöldfelület megbontása);

- utasváró pavilon fogadószint terület előkészítés, földmunkák, tükörkészítés ~85 m2-en, 10 cm vtg. zúzottkő alap és 15 cm homokos kavics ágyazat készítéssel vagy 15 cm vtg. CKT aljzattal;

- az utasvárókhoz 10x20x6 kiselemes térburkolat elkészítése (~4,4 x 1,8 m/utasváró), betonágyazatba helyezett 100/20/5 kerti szegély lehatárolással, ~85 m2;

- az új, valamit a meglévő és megmaradó térburkolatoknál az új utasvárok telepítését követően a pontalapok telepítése miatt bekövetkezett térburkolat tönkremenetelek helyreállításának elvégzése (~20 m2);

- vasalt zsalukőfal építése, 30 cm széles zsalukőből ~6 m hosszon, ~80 cm magasságban, felső betonsimítással, látszó oldalfalán cementsimítással; földfeltöltés ~3 m3 mennyiségben, füvesített rézsű kialakításával;

- a bontások és térburkolási munka során keletkezett, helyszínen deponált föld és egyéb hulladék maradéktalan elszállítása, esztétikai tereprendezés;

- balesetvédelmi intézkedések megtétele, biztonságos munkavégzéshez szükséges ideiglenes elszalagozás elvégzése, helyszínenként lakossági tájékoztató kihelyezése.



IV. Szerződés időtartama

A munkálatok elvégzését az utasvárók ütemezett telepítéséhez igazítottan szükséges elvégezni Ajánlatkérő képviselőjével egyeztetve. Az utasvárók telepítéséhez szükséges területelőkészítő kivitelezési munkák teljesítési ideje a munkaterület átadását követő 30. naptári nap, de legkésőbb szeptember 15. Az utasvárók telepítését követően az esetleges utólagos munkálatok elvégzésének határideje az utasvárók telepítéséről Ajánlatkérő általi tájékoztatást (megrendelést) követő 15 naptári nap.

V. teljesítés helye

2310 Szigetszentmiklós közigazgatási területén, Ajánlatkérő által megjelölt helyszínek az 1. sz. melléklet szerint.

VI. Értékelési szempontok

Ajánlatkérő tárgyi beszerzésben a legkedvezőbb ajánlati ár szempontja alapján értékeli a beérkezett ajánlatokat. Ajánlatkérő felhívja Ajánlattevő figyelmét, hogy az ajánlatok értékelése során Ajánlatkérő nettó Ft ajánlati ár + ÁFA értékének összegét, azaz a bruttó ajánlati árat veszi figyelembe.

Kérjük, hogy az egyösszegű ajánlati árat (átalánydíjat) úgy határozzák meg, hogy a díj magában foglalja a teljesítéssel (teljeskörű megvalósítással) összefüggésben nyertes ajánlattevő oldalán felmerült valamennyi díjat és költséget - ideértve a teljesítés során felhasznált eszközök és anyagok költségeit, valamint munkadíjat is. Ajánlatkérő felhívja ajánlattevők figyelmét, hogy az ajánlati áron felüli további díjazásra vagy költségtérítésre nem tarthat igényt jelen beszerzési eljárás alapján kötendő vállalkozási szerződés szerinti feladatainak ellátása kapcsán.

Kérjük, hogy ajánlatát az alábbiak szerint szíveskedjen megadni:
Egyösszegű ajánlati ár
(nettó Ft-ban kifejezve)
 
ÁFA tartalom (Ft-ban kifejezve)  
Egyösszegű ajánlati ár  


Az eljárásban nem lehet Ajánlattevő (alvállalkozó esetében, amennyiben a teljesítés során építőipari kivitelezési tevékenységet végez), aki az Étv. szerinti, építőipari kivitelezési tevékenységet végzők névjegyzékében nem szerepel, illetve nem Magyarországon letelepedett gazdasági szereplők esetén aki a letelepedés szerinti ország nyilvántartásában nem szerepel.

VII. Alkalmassági minimumkövetelmények

- Alkalmatlan az ajánlattevő, ha az elmúlt 2 évben legalább 1 db kültéri térburkolási munkák elvégzésére vonatkozó szerződésszerűen teljesített referenciával nem rendelkezik, mely építési munkák keretében legalább 75 m2 térburkolat került megépítésre/felújításra. Amennyiben ajánlattevő a fentiekben foglaltak szerint az alkalmasságát nem igazolja, vagy a benyújtott igazolásból az előírt alkalmassági minimumkövetelmény nem állapítható meg egyértelműen (hiánypótlást követően sem), akkor Ajánlatkérő az ajánlattevő ajánlatát érvénytelenné nyilvánítja.


VIII. Ajánlattételi határidő

2021. augusztus 3. 8:00 óra [helyi idő szerint]

IX. Ajánlat benyújtásának helye és a benyújtás módja

Az ajánlatot cégszerűen aláírva, PDF formátumban kérjük a varosfejlesztes.beszerzes@szigetszentmiklos.hu e-mail címre az ajánlattételi határidőig megküldeni szíveskedjen. Az eljárás és az ajánlattétel nyelve a magyar. Az eljárás során mindennemű közlés magyar nyelven történik, kommunikáció semmilyen más nyelven nem fogadható el. Az ajánlat magyar nyelven kívül más nyelven nem nyújtható be.

X. Ajánlatok felbontásának helye és ideje

Szigetszentmiklósi Polgármesteri Hivatal (2310 Szigetszentmiklós, Losonczi utca 1. I. emelet)

2021. augusztus 3. 8:01 óra [helyi idő szerint]

XI. Hiánypótlás

Ajánlatkérő a beszerzési eljárás során Ajánlattevő részére teljes körű hiánypótlási lehetőséget biztosít. Ajánlatkérő a hiánypótlási felhívásban pontosan megjelölt hiányokról és a hiánypótlási határidőről elektronikus úton írásban tájékoztatja Ajánlattevőt.

XII. Eredményhirdetés

Ajánlatkérő az eljárás eredményéről e-mailben értesíti Ajánlattevőt az ajánlattételi határidő/hiánypótlási határidő napját követő 30. napig.

XIII. További információk

Ajánlattevő az ajánlata benyújtásával kijelenti, hogy átlátható szervezetnek minősül, és nyertessége esetén vállalja az ehhez kapcsolódó nyilatkozat (mellékelve) megtételét a szerződés megkötését megelőzően, amely a szerződés mellékletét fogja képezni.

Az árajánlatával együtt az alábbi dokumentumokat is szíveskedjen megküldeni részünkre:

- Ajánlattevő ajánlata részeként köteles nyilatkozatot benyújtani az ajánlati kötöttségének idejére vonatkozóan, mely nem lehet kevesebb, mint az ajánlattételi határidő lejártától számított 30 nap,

- Ajánlattevő ajánlata benyújtásával kijelenti, hogy megismerte, tudomásul vette és nyertessége esetén magára nézve kötelezőnek ismeri el az ajánlattételi felhívás előírásait, az abban foglalt feltételeknek megfelel,

- Nyilatkozatot arról, hogy Ajánlattevő nem áll végelszámolás, csődeljárás vagy felszámolási eljárás alatt, vagy más hasonló eljárás folyamatban ellene; rendezett munkaügyi kapcsolatokkal rendelkezik, továbbá tárgyi beszerzési eljárás tárgyát képező munka elvégzéséhez szükséges jogosultsággal, tevékenységi körrel rendelkezik, és a szerződés időtartama alatt ezen jogosultságainak, felelősségbiztosításának hatályát fenntartja,

- Nyilatkozatot köztartozásmentességről (amennyiben nem szerepel a NAV köztartozásmentes adózói adatbázisában).

- A nyertes ajánlattevő köteles - legkésőbb a szerződéskötés időpontjára a kivitelezési munka tárgyára vonatkozó, építési és szerelési felelősségbiztosítási szerződést kötni, és azt nyertes ajánlattevő köteles a vállalkozási szerződés időtartama alatt végig fenntartani. Ajánlattevő köteles ajánlatában nyilatkozatot benyújtani arról, hogy ajánlattevő a szerződés megkötésének időpontjáig a kivitelezési munka tárgyára vonatkozó, építési és szerelési felelősségbiztosítási szerződéssel rendelkezni fog és azt a vállalkozási szerződés időtartama alatt végig fenntartja.

- Az Ajánlattevőnek (alvállalkozó esetében, amennyiben a teljesítés során építőipari kivitelezési tevékenységet végez) az ajánlatában egyszerű nyilatkozatot kell benyújtania arról, hogy szerepel az Étv. szerinti, építőipari kivitelezési tevékenységet végzők névjegyzékében.

- Ajánlattevő az ajánlata részeként köteles nyilatkozatot benyújtania a vizsgált időszakra vonatkozóan az előírásoknak és a szerződésnek megfelelően teljesített kültéri térburkolási munkák elvégzésére vonatkozó referenciáiról. A referencia igazolás/nyilatkozat legalább az alábbi tartalommal kerüljön benyújtásra: a szerződést kötő másik fél neve, székhelye; a referenciamunka rövid ismertetése (a szerződés tárgya, úgy, hogy abból Ajánlatkérő által meghatározott minimumkövetelmény egyértelműen megállapítható legyen); a teljesítés megkezdésének és befejezésének időpontja év, hó, nap részletezettséggel; a teljesítés mennyisége; nyilatkozat arról, hogy a teljesítés az előírásoknak és a szerződésnek megfelelően történt-e. Vizsgált időszak: az ajánlattételi felhívás megküldését/közzétételét megelőző 2 évben befejezett referencia.

Fentiekben foglaltakról Ajánlattevőnek ajánlata részeként cégszerűen aláírt nyilatkozatot szükséges benyújtani. Jelen felhívás mellékletét képezi a vonatkozó nyilatkozat-minta.

- a) 2006. évi V. törvény hatálya alá tartozók esetén: a 2006. évi V. törvény 9. § (1) bekezdés szerinti hiteles cégaláírási nyilatkozat (a közjegyzői aláírás-hitelesítéssel ellátott címpéldány), illetve az ügyvéd vagy kamarai jogtanácsos által ellenjegyzett aláírás-mintát, vagy a 2006. évi V. törvény 9. § (4) bekezdés szerint cégjegyzésre jogosult cégszerű aláírásának minősül a cégjegyzékbe bejegyzett tanúsítvánnyal rendelkező elektronikus aláírását.

- b) 2006. évi törvény hatálya alá nem tartozók esetén (kivéve külföldi illetőség esetén): a fenti a) pontnak megfeleltethető dokumentum vagy teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt dokumentum (egyéni vállalkozó esetén a 2009. évi CXV. törvény 16. § (4) bekezdésére figyelemmel kell benyújtani).

- c) valamint egyéb személy meghatalmazása esetében a - fenti módokon igazolt - kötelezettségvállalásra jogosult személytől származó, az ajánlat aláírására vonatkozó (a meghatalmazó és a meghatalmazott aláírását is tartalmazó) teljes bizonyító erejű magánokirati formában adott írásos meghatalmazást is.

- Ajánlatkérő a fenti b), és c) pont esetén teljes bizonyító erejű magánokirat alatt a következőket érti: két tanú igazolja, hogy az okirat aláírója a részben vagy egészben nem általa írt okiratot előttük írta alá, vagy aláírását előttük saját kezű aláírásának ismerte el; igazolásként az okiratot mindkét tanú aláírja, továbbá az okiraton a tanúk nevét, lakóhelyét - ennek hiányában tartózkodási helyét - olvashatóan is fel kell tüntetni, részeként nyilatkozatot csatolni arról, hogy az ajánlattételi felhívásban foglalt valamennyi feltételt megismerte, megértette és azokat feltétel nélkül elfogadja a szerződéskötés alapjául, ajánlatát annak tudomásulvételével nyújtotta be.

Ajánlatában lévő minden dokumentumot (nyilatkozatot) a végén alá kell írnia az erre jogosult(ak)nak vagy olyan személyeknek, aki(k) erre a jogosult személy(ek)től írásos felhatalmazást kaptak.

Amennyiben Ajánlattevő az ajánlattételi felhívásban előírt alkalmassági minimumkövetelményeknek/feltételeknek alvállalkozóra támaszkodva felel meg, csatolnia szükséges olyan kötelezettségvállalását tartalmazó okiratot, amely alátámasztja az alvállalkozó a szerződés teljesítésében való tényleges és érdemi részvételét, amely biztosítja az előírt alkalmassági minimumkövetelményekben/feltételekben elvártakat.



Ajánlatkérő előleget nem biztosít. Ajánlattevő az Ajánlatkérő által igazoltan egy végszámla benyújtására jogosult az alábbiak szerint:

A teljesítésigazolást Ajánlatkérő az Ajánlattevő szerződésszerű teljesítése esetén állítja ki.

Ajánlattevő a szabályszerűen kiállított számláját Ajánlatkérő által igazoltan, a IV. pontban fogalt feladatok teljesítésének műszaki ellenőr általi leigazolását követően nyújthatja be a kivitelezési díjnak/ajánlati árnak megfelelő összegben.

Kifizetés a számla kézhezvételétől számított 30 napos fizetési határidővel és banki utalással történik.

Ajánlatkérő a vonatkozó hatályos jogszabályok, szabványok, kamarai- és egyéb szabályzatok és előírások alapján kéri a jelen ajánlattételi felhívásban meghatározott feladatok ellátását.

Ajánlatkérő felhívja Ajánlattevő figyelmét, hogy a szerződés teljesítésének időtartama alatt az ár nem változhat.

Az ajánlatnak tartalmaznia kell a felhívásban külön ki nem emelt egyéb nyilatkozatokat, igazolásokat és más dokumentumokat is.

Ajánlatkérő felhívja Ajánlattevő figyelmét, hogy az ajánlat érvénytelen, ha

a) azt az ajánlattételi határidő lejárta után nyújtotta be;

b) Ajánlattevő vagy részvételre jelentkező nem felel meg a szerződés teljesítéséhez szükséges alkalmassági követelményeknek, vagy nem igazolta megfelelően a követelményeknek való megfelelést;

c) egyéb módon nem felel meg az ajánlati, ajánlattételi felhívásban és a beszerzési dokumentumokban, valamint a jogszabályokban meghatározott feltételeknek, ide nem értve a részvételi jelentkezés és az ajánlat Ajánlatkérő által előírt formai követelményeit;

d) ha aránytalanul alacsony ellenszolgáltatást vagy más teljesíthetetlen feltételt tartalmaz.

Ajánlatkérő az értékelés szempontjából lényeges ajánlati elemek tartalmát megalapozó adatokat, valamint indokolást kérhet írásban, ha az ajánlat a megkötni tervezett szerződés tárgyára figyelemmel aránytalanul alacsony összeget tartalmaz az értékelési szempontként figyelembe vett ár tekintetében.

Ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy a beszerzési eljárást annak bármely szakaszában visszavonja, vagy eredménytelenné nyilvánítsa, jelen eljárás keretében ne kössön szerződést.

Tárgyi beszerzési eljárás olyan nyílt, egy szakaszból álló beszerzési eljárás, amelyben minden érdekelt gazdasági szereplő ajánlatot tehet.

Az ajánlatkérő jogosult kizárólag a legkedvezőbb ajánlat kizárólagos bírálatára.

Szigetszentmiklós, 2021. július 21.

Tisztelettel:

Oprendek Zsófia
osztályvezető

1.sz. melléklet
2.sz. melléklet
Nyilatkozatminták