x Széchenyi 2020
photo

70 éves lett az Érdi Szakképzési Centrum Szigetszentmiklósi Csonka János Műszaki Technikuma

2022. április 11.
Közérdekű híreink
70 éves lett az Érdi Szakképzési Centrum Szigetszentmiklósi Csonka János Műszaki Technikuma. A kerek évforduló alkalmából április 8-a és 13-a között ,,Csonka-hét” zajlik az iskolában. Az épület főbejáratához ma jubileumi emléktábla került, melyet ünnepélyes keretek között avattak fel.

Beszédet mondott Patai Lajos tagintézmény-vezető, Pergel Antal, a Szakképzési Centrum főigazgatója és Nagy János, városunk polgármestere.
Az intézmény névadójára, Csonka János feltalálóra, tiszteletbeli gépészmérnökre, a magyar autógyártás úttörőjére nem csak a tábla láttán emlékeznek diákok és tanárok, hiszen a „Csonka-hét” legtöbb programja a járművek körül forog. Az autósmozi, a honvédségi járművek felvonulása, a Csepel Autó Gyártmánymúzeum látogatása mellett Holló Zsolt drift versenyző előadását láthatták a tanulók, és a SpeedZone autótesztelő videósaival is megismerkedhettek. A hét programjai között pályaorientációs és egészségnap is várja a diákokat.

Az ünnep hangulatát emelte, hogy Nagy János külön, termükben is köszöntötte a 10. a osztályosokat, akik a közelmúltban „Szigetszentmiklós legszorgalmasabb osztálya” díjat nyertek az országos „Javíts egy jegyet” pályázaton. A polgármester gratulált, és ajándékot adott át a tanulóknak, Sztanó István, osztályfőnöknek és Patai Lajos tagintézmény-vezetőnek.