Hírek lista Környezetvédelem

2023. október 2.

Ragyogó őszi napsütésben zajlott szombaton az Őszi Duna-takarítás (fotógaléria)

A szemétszedést reggel 8 órakor kezdték a Szigetszentmiklósi Kajak-Kenu Egyesület tagjai és az önkéntes segítők. 56 fő vett részt a megmozduláson, az egyesület a teljes kenuállományát, vagyis 20 db. kenut osztott szét, többen kajakkal szálltak vízre. A takarítás az Ráckevei Soroksári Duna 38 és 48 folyamkilométer közötti részén, és az ehhez a szakaszhoz tartozó holtágakban, valamint a Duna-Tisza-csatorna 3 kilométeres bevezető szakaszán történt.

Tovabb

2023. május 12.

Vízbázisvédelmi tájékoztatók

A szolgáltatási területünk ellátását biztosító parti szűrésű ivóvízbázis rendszer kivételes adottságokkal rendelkezik és közös feladatunk, hogy ezt nemcsak magunknak, hanem az utókornak is megőrizzük.

Tovabb

2023. március 24.

Föld órája 2023.

Figyelmükbe ajánljuk a ,,Föld órája” akciót, melyhez Önök is csatlakozhatnak holnap 20 óra 30 perctől. A Természetvédelmi Világalap (WWF) által létrehozott program több mint 15 éve nemzetközi szinten kéri a lakókat, vállalkozókat, hogy évente legalább egy órára kapcsolják ki a nem létfontosságú elektronikai berendezéseiket.

Tovabb

2023. március 22.

Kékek a Kék Bolygóért

Ma délelőtt a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársai, a Víz Világnapja alkalmából, "Kékek a Kék Bolygóért" elnevezésű környezetvédelmi hulladékgyűjtő programot tartott a szigetszentmiklósi tanösvénynél.

Tovabb