Hírek lista Életmód, Egészségügy

2024. január 19.

Sikeresen zárult tegnap az év első véradása!

A Szigetszentmiklós Városi Vöröskereszt Alapszervezet véradásszervezői megelégedéssel és örömmel nyugtázták, hogy a téli időszak ellenére nagyon sok véradó ellátogatott a Városi Könyvtár és Közösségi Házba január 18-án.

Tovabb

2024. január 17.

2024. február 1-től jelentős változás lép életbe az orvosi ügyeleti ellátást illetően

Tájékoztatjuk a Tisztelt szigetszentmiklósi lakosokat, hogy 2024. február 1-től jelentős változás lép életbe az orvosi ügyeleti ellátást illetően. Februártól Pest Vármegyében is az Országos Mentőszolgálat biztosítja az ügyeleti alapellátást, ami egy háziorvosi ügyeleti és egy sürgősségi ügyeleti szolgálatból áll majd. A változás a felnőtt és a gyermek háziorvosi ügyeleti rendszert egyaránt érinti.

Tovabb

2024. január 11.

Véradás

A Szigetszentmiklós Városi Vöröskereszt Alapszervezet január 18-án, csütörtökön szervezi meg az idei év első városi véradását, amelyre nagy szeretettel várják a régi és új véradókat! Helyszín a Városi Könyvtár és Közösségi Ház.

Tovabb

2023. június 26.

Lakossági tájékoztató a vérvétel szüneteltetéséről

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a 2310 Szigetszentmiklós, Határ út 3. szám alatti orvosi ügyelet helyiségben kedd, szerdai napokon, 07.00 – 09.00 óra között, valamint a 2310 Szigetszentmiklós, dr. Lengyel Lajos u. 5. szám alatti háziorvosi rendelő helyiségben csütörtöki napon, 07.00 – 09.00 óra között biztosított mintavételezés 2023. Július 25-augusztus 03-a között szünetel.

Tovabb

2023. május 31.

Új életmentő eszközöket kapott a Szigetszentmiklósi Mentőállomás

A többi között égési kötszerek, lélegeztető maszkok, pulzoximéter, vérnyomásmérő, intubáláshoz és artériás vérzéshez szükséges eszközök, és az oktatásban, gyakorlásban elengedhetetlen gyermek ambubaba gazdagítja az állományt, illetve pótolja a hétköznapi fogyóeszközöket és elhasználódott műszereket. A sürgősségi egészségügyi felszerelés értéke meghaladja a három millió forintot, az összeg egyharmadát önkormányzatunk biztosította.

Tovabb