Hírek lista Kultúra

2024. január 24.

A Himnusz születésének 201. évfordulóján, január 22-én, városunkban is ünnepi műsorral köszöntötték a magyar kultúra napját.

A Városi Könyvtár és Közösségi Házban szervezett ünnepségen a Himnusz közös eléneklése után a Székely Miklós Városi Kórus lépett színpadra. A magyar zenei kultúra kiválóságai, Ádám Jenő és Kodály Zoltán műveiből hallhattunk részleteket a kórus előadásában, többek közt az „Elindultam szép hazámból”, az „Általmennék én a Tiszán”, a” Madárka, madárka” kezdetű népdalokat, Kis Beáta kórusvezető, karnagy vezénylésével.

Tovabb

2024. január 8.

Újévi Gálakoncert 2024.

„Boldog új évet kívánok mindannyiuknak!” Köszöntötte a közönséget Horváth Gábor, a Duna Szimfonikus Zenekar állandó karmestere a szigetszentmiklósi Újévi Gálakoncerten, melyet 2024. január 7-én az Ádám Jenő Általános Iskola és AMI hangversenytermében adott a zenekar.

Tovabb

2023. október 5.

Október 4-én "Valóság és képzelet" címmel nyílt meg a Szigetszentmiklósi Alkotókör csoportos kiállítása a Városi Könyvtár és Közösségi Házban

A kiállítás mottója: "Minden, amit el lehet képzelni, az valóságos." (Picasso) Az alkotókör 11 tagjának művei többféle technikával és témában készültek, az alkotásokról dr. Szuhaj Katalin művészettörténész elismerően nyilatkozott a kiállítás megnyitóján. Nagy János polgármester köszönetét fejezte ki az alkotókör minden tagjának, továbbá elmondta, büszke városunk színes kulturális életére, melyet több mint egy évtizede a Szigetszentmiklósi Alkotókör kiállítása is gazdagít.

Tovabb

2023. augusztus 28.

Öröm a zene! Ezúttal a rock zene! (fotógaléria)

2023. augusztus 26-án déltől késő estig tartott a XIX. Roxiget rockzenei tehetségkutató verseny és fesztivál a Városi Könyvtár és Közösségi Ház előtt. Az ország minden pontjáról 30 zenekar mérte össze tudását, a döntőbe 10-en jutottak. Sajnos közülük idén kimaradtak a szigetszentmiklósiak.

Tovabb