photo

A közönséget is táncba vitték - XXIX. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál

2022. augusztus 20.
Kultúra
A 200 táncost felvonultató, nagyszabású táncszínházi darabban az Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes (Budapest), a szekszárdi Bartina Táncegyüttes, a Debreceni Népi Együttes, a százhalombattai Forrás Néptánc Együttes Független Színház, a jászberényi Jászság Népi Együttes és a nyíregyházi Nyírség Táncegyüttes közösen mutatták be a házasságkötés hagyományait. Rendező-koreográfusok Fundák Kristóf és Fundák Kaszai Lili.

ESTI AJÁNLÓ
Szeretettel várunk mindenkit az Államalapító Szent István király napi ünnepségre!
• A program 19 órakor kezdődik Nagy János polgármester ünnepi beszédével, majd az újkenyeret Szabó Zoltán, a Szabadkeresztény Gyülekezet lelkipásztora áldja meg. Közreműködik a Szent Erzsébet Kórus, Zsikó Zsuzsanna népdalénekes, Dudás Klára citeraművész, Urbán Richárd színművész, valamint a Napraforgók Néptánc Egyesület.
• ÉLŐ KÖZVETÍTÉSEN Facebook-oldalunkon (https://www.facebook.com/szigetszentmiklos.hu) is figyelemmel kísérhetik majd a beszédeket és előadásokat.
• Az ünnepnapon a Vitézi Rend jóvoltából mindenki megtekintheti a Szent Korona másolatát néhány órán keresztül.
• A műsor, egyben a XXIX. Summerfest Szigetszentmiklós Nemzetközi Folklórfesztivál az Örökség Zenekar ingyenes koncertjével zárul.

Esemény: https://bit.ly/3ca4ao1

Megváltozott helyszín: Városi Sportcsarnok