photo

A Szent Anna-tó legendája című élő koncertes árnyjáték, Gyergyószentmiklós Halvirág Bábszínháza és a 4S Street zenekar telt házas előadása.

2022. április 10.
Kultúra
Egy turné utolsó előadása, de egy örök kapcsolat jelent meg Szigetszentmiklós színpadán ma. A Szent Anna-tó legendája című élő koncertes árnyjátékot testvérvárosunk, Gyergyószentmiklós Halvirág Bábszínháza és a Petőfi Zenei díjas 4S Street zenekar telt ház előtt játszotta.

Kulcsár Béla, a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ igazgatója, és a gyergyói Kulturális Bizottság elnöke köszönetét fejezte ki városunk vezetőinek, és a Városi Könyvtár és Közösségi Ház, illetve a Városi Galéria kulturális szervezőinek azért, hogy ilyen szeretettel fogadták be ezt a rendhagyó, felnőtteknek íródott darabot.

Az előadáson részt vett Kisfaludi Aranka, a Pest Megyei Értéktár referense is, aki a zenés darabtól így „búcsúzott” a turné végén:
„Azt gondolom, hogy Isten ajándéka ez a produkció, az, hogy Pest és Hargita megye ilyen jó kapcsolatot ápolnak, hogy ennyi csodát láthatunk, kaphatunk, és összekovácsol bennünket. Mindegy, hogy valamikor hol húzták meg a határt, mert mindannyian egyek vagyunk. Összetartozunk. Hajrá Szigetszentmiklós! Hajrá Gyergyó!