photo

A szív a lélek intelligenciája - óvodapedagógusi szakmai nap Szigetszentmiklóson

2023. április 11.
Közérdekű híreink
Április 11-én „A szív a lélek intelligenciája” címmel óvodapedagógusi szakmai napon előadásokat hallhattak városunk és a térség óvodapedagógusai az Ádám Jenő Általános Iskola és AMI hangversenytermében.

Szó esett az autizmus korai felismeréséről, a lelki egyensúly megtartásáról és a gyermekek talpraesettségéről, a beszédhibák javításáról és az anyanyelvi nevelés kapcsolatáról, az integrációban való hatékonyságról, illetve a mese szerepéről a nevelési intézményekben. Az előadók között dr. Gallai Mária gyermekpszichiátert; Uzsalyné dr. Pécsi Rita neveléskutató pszichoterapeutát; Ványi Ágnes logopédus gyógypedagógus, speciális szakpedagógust; Szűcs Antal Mór okleveles gyógypedagógus, logopédus, zeneterapeutát; Uri Ildikó konduktor, fejlesztőpedagógust; Bakos Erika gyógypedagógust és Olasz Etelka színész-mesemondót köszönthették városvezetőink.

Nagy János polgármester beszédében kiemelte, hogy szerinte az óvodapedagógusok munkája az egyik legfontosabb az ember életében. Meghatározta az ő és gyermeke életét is, hogy kik terelgették néhány évesen. Továbbá elmondta, nagyon nagy büszkeséggel tölti el, hogy ismét egy ilyen színvonalas szakmai napnak adhat otthont Szigetszentmiklós.
Lupa János, a képviselő-testület szakbizottságának elnöke maga is pedagógus, így – mint mondta - kifejezetten érzi, hogy a mai világ nyomása alatt a gyermekek befogadóképessége megváltozott, ami a szülőkre, óvodai dolgozókra és tanárokra is egyaránt nagyobb felelősséget ró. Felkészültségükben a sokoldalú szakmai szemlélet nagyobb hangsúlyt kap, és ebben a mai találkozó újabb segítséget jelenthet számukra.

A szakmai napot a Szigetszentmiklósi Akácliget Óvoda, valamint a Városi Könyvtár és Közösségi Ház szervezte önkormányzatunk támogatásával.