photo

Átadták a Csepeli út - Lehel utca - Petőfi Sándor utca kerékpáros közlekedési nyomvonalát.

2023. március 22.
Közérdekű híreink Közlekedés
Ma hivatalosan is átadták a Csepeli út - Lehel utca - Petőfi Sándor utca kerékpáros közlekedési nyomvonalát. Az új út csatlakozik a már meglévő, tavaly nyáron átadott, Lakihegy városrészt Csepellel összekötő bicikliúthoz.

Az 1. szakasz a Csepeli út - Leshegyi úti és a Csepeli út -Lehel utcai csomópontok között, a Csepeli úttal párhuzamosan helyezkedik el, a 2. szakasz a Lehel utcán a Babits Mihály utcai csomópontig, a 3. a Petőfi Sándor utca déli oldalán, a Lehel utca csatlakozásától a Szabadság utca csatlakozását követő buszfordítóig épült meg. A három vonal összesen 2,8 km hosszan, 2,25 és 4 m között váltakozó szélességben áll a lakosok rendelkezésére, lehetővé téve a biztonságosabb közlekedést.

A beruházás összértéke közel 392 millió forint volt, melyhez az állami támogatás mellé, városunk több, mint 139 millió forint önerőt biztosított. A szalagot Nagy János polgármester, Bóna Zoltán, térségünk országgyűlési képviselője és a kivitelező cég, a Stravaco Építőipari Kft. képviseletében Vaszi Krisztián, közösen vágták el.

Nagy János elmondta, hogy a nyomvonal kialakítását sajnálatos módon néhány helyen fakivágással lehetett csak megvalósítani, azonban minden kivágott fa helyett két másikat ültet a város. Ahogyan a tavalyi évben, úgy idén is folytatódik a faültetési program Szigetszentmiklóson a zöldfelületek növelése érdekében.

Lakossági kerékpáros akciókról és programokról az alábbi Facebook oldal nyújt folyamatos tájékoztatást:
https://www.facebook.com/bringazz.szigetszentmiklos

A Miniszterelnökség Területfejlesztési Operatív Programok Irányító Hatóság, mint Támogató Szigetszentmiklós Város Önkormányzatának „Szigetszentmiklós, Csepeli út – Lehel utca – Petőfi Sándor utca kerékpáros közlekedési nyomvonal kialakítása” című, VEKOP-5.3.2-15-2016-00021 azonosító számú pályázatát bruttó 252,66 M Ft támogatásban részesítette.

A projekt keretében 2850 m hosszúságú kerékpárút került kialakításra, a belterületi szakaszon közvilágítás kiépítésével.
A beruházás a Széchenyi 2020 program keretében, Európai Unió Európai Strukturális és Beruházási Alapokból valósult meg.