photo

Átalakul A HATÁR ÚTI SZELEKTÍV hulladék átvételi hely

2021. január 8.
Környezetvédelem Közérdekű híreink

Tisztelt Ügyfeleink!

 

 

A szelektív átvételi hely a hét minden napján, reggel 6 órától 22 óráig fogadja ügyfeleinket.

 

A műanyaghulladék (PET, HDPE műanyagok és alumínium italos dobozok, valamint alumínium konzervdobozok és azok fedelei) és a papírhulladék (karton dobozok, újságpapírok, magazinok stb.) ellenőrzött elhelyezésére a főkapun keresztül megközelíthető telephelyünkön biztosítunk lehetőséget hétköznap nyitvatartási időben, illetve szombaton 8 és 14 óra között. A szelektív hulladék telephelyünkön történő elhelyezése a megadott időszakokban folyamatosan biztosított előzetes időpontfoglalás nélkül.

 

A szelektív haszonanyag átvételi hely alkalmazásánál kérjük, az alábbi előírásokat szíveskedjenek betartani:

 

  • A szelektíven gyűjtött üveget kizárólag ömlesztett formában helyezzék el a konténerekben.
  • Abban az esetben, ha személygépjárművel érkezett, úgy a szelektív átvételi hely alkalmazásának ideje alatt kérjük ügyeljen arra, hogy a Határ úti és a parkoló irányába haladó forgalmat ne akadályozza.
  • Amennyiben nagy (1 m3 -t vagy azt meghaladó) mennyiségű szelektív üveg hulladékot szándékozik elhelyezni, úgy kérjük a szelektív átvételi hely helyett, a társaságunk telephelyén üzemelő átrakóállomást vegye igénybe, ahol szintén díjmentesen van lehetőség a nagyobb mennyiségű szelektív hulladék leadására.

 

Amennyiben Társaságunk, a gyűjtőkonténerek ürítése során a fent felsorolt szelektív haszonanyagoktól való eltérést (illegális hulladék elhelyezést) tapasztalt, akkor a 0-24 órában üzemelő kamera felvételein keresztül kivizsgálja az esetet és annak bizonyító erejű képei alapján hatósági eljárást kezdeményez az elkövető/elkövetők ellen.