photo

Ebösszeírás Szigetszentmiklóson

2021. május 21.
Közérdekű híreink
Az ebösszeírás önbevallásos módszerrel történik, ezért felhívjuk a figyelmet, hogy a formanyomtatvány beszerzése az ebtulajdonos/ebtartó kötelessége.

Az ebösszeírás során az ebtartóknak ebenként egy, a hivatkozott jogszabályban meghatározott adattartalmú adatlapot „Ebösszeíró adatlap" kell kitölteni és azt (azokat) az önkormányzathoz visszajuttatni.

Az adatlap folyamatosan beszerezhető a Szigetszentmiklósi Polgármesteri Hivatal Hatósági Osztályán 2310 Szigetszentmiklós, Losonczi utca 1. szám alatt ügyfélfogadási időben (hétfő 13.00-18.00, szerda 8.00-12.00 és 13.00-16.00; péntek: 8.00-12.00) vagy letölthető az önkormányzat honlapjáról (www.szigetszentmiklos.hu). Az adatlaphoz kapcsolódó adatvédelmi tájékoztatót itt olvashatja el.

Az ebösszeíró adatlapot ebenként kitöltve az alábbi módokon lehet benyújtani:

- szkennelve az ebosszeiras@szigetszentmiklos.hu elektronikus levélcímre küldve,
- az ügyfélkapu jogosultsággal elérhető, e-önkormányzat portál felületén (Szigetszentmiklós Város Önkormányzata/Általános vagy egyéb igazgatási ügyek/Ebnyilvántartás ügytípus) található űrlap kitöltésével,
- postai úton Szigetszentmiklósi Polgármesteri Hivatal 2310 Szigetszentmiklós, Kossuth Lajos utca 2. sz. alatti címre;
- személyesen, ügyfélfogadási időben a Szigetszentmiklósi Polgármesteri Hivatal Hatósági Osztályán 2310 Szigetszentmiklós, Losonczi utca 1. szám alatt.

Felhívom az eb tulajdonos(ok)/tartó(k) figyelmét arra, hogy a korábbi összeírás során bejelentett ebeket ismét be kell jelenteni!

Az ebösszeíró adatlapok leadásának határideje: 2021. augusztus 31.

Ebösszeíró adatlapok

Adatkezelési tájékoztató

Felhívom továbbá az ebtulajdonosok figyelmét, hogy:

- a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet 17/B. § (10) bekezdése értelmében a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel megjelölve tartható, ezért kérem, amennyiben a jogszabályban meghatározott kötelezettségének még nem tett eleget, úgy szíveskedjék a transzponderrel nem rendelkező ebeket állatorvosnál megjelöltetni.
- Az ebösszeírásban mikrochippel ellátott és az állatorvosnál korábban bejelentett, a központi nyilvántartásban már szereplő, valamint a bilétával rendelkező és a helyi nyilvántartásban szereplő ebeket is be kell jelenteni.
- Az ebtulajdonosok az ebösszeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkezett változásokat, szaporulatot írásban bejelenteni.
- Az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítését és a benyújtott adatlapok valóságtartalmát a Polgármesteri Hivatal munkatársai ellenőrizni fogják.
- Az ebösszeírás elmulasztásának jogkövetkezménye az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Korm. rendelet 2. §-a és 3. sz. melléklete alapján - minimum 150.000,- Ft pénzbírság.

A személyes ügyintézésnél minden esetben az adott helyszínre vonatkozó járványügyi előírások érvényesek!

Kérem, segítsék az önkormányzat munkáját az adatszolgáltatás határidőben történő teljesítésével.

Köszönjük az adatszolgáltatás során szíves együttműködésüket.


dr. Szilágyi Anita

jegyző