photo

Elszállítják a fenyőfákat és érkezik a 2023-as kukamatrica

2023. január 9.
Környezetvédelem Közérdekű híreink
Az alábbiakban az ARIES NKft. tájékoztatóját olvashatják a fenyőfák elszállításáról, valamint a 2023-as év kukamatricák érkezéséről.
TÁJÉKOZTATÓ A FENYŐFÁK ELSZÁLLÍTÁSÁRÓL
A karácsonyi ünnepeket követően az ARIES NKft. szervezetten gyűjti össze és szállítja el a fenyőfákat. A logisztikai feladat nem mindennapi, hiszen becslések szerint a három szolgáltatási területen mintegy 25 ezer darab tűlevelű kerül ki az utcákra, ezt a mennyiséget kell a cégnek kezelni, illetve hasznosításukat megoldani.
Tapasztalatok szerint Vízkeresztet, azaz január 6-át követően kezdődik kihelyezési dömping, amely általában 1-1,5 hónapig tart. Ilyenkor úgynevezett fenyőfa járatokkal szállítja el cégünk a már feleslegessé vált karácsonyfákat.
Amennyiben a fenyőfa mérete meghaladja az 1 métert, abban az esetben kéri az ARIES NKft. a lakosság együttműködését abban, hogy a könnyebb rakodás érdekében vágják ketté a fát.
A lakosság a fenyőfákat a hulladékszállítási napon helyezheti ki a kukaedényzetek mellé.
A társasházi övezetben a megszokott gyűjtőpontokra lehet kihelyezni. Ebben az esetben figyelni kell arra, hogy ne akadályozzák sem a gyalogosokat, sem az úttesten történő parkolást, illetve a gépjármű forgalmat.
A kiszolgált tűlevelűek hasznosítás céljából komposztáló telepre kerülnek.
TÁJÉKOZTATÓ A 2023. ÉVI MATRICÁRÓL
Az NHKV Zrt. által kiállított 2022. IV. negyedéves számla mellékleteként találják meg ügyfeleink a 2023. évi regisztrációs matricát, hátoldalán a 2023. évi ünnepnapokon esedékes hulladékszállítás, valamint a szelektív hulladék és zöldhulladék begyűjtés időpontjaival. A számla kézbesítése 2023. január hónap végén történik.