photo

Ezer zsáknyi és több konténernyi szemét gyűlt össze a vasárnapi TeSzedd! akcióban is. (fotógaléria)

2024. április 28.
Környezetvédelem Közérdekű híreink
Lakosok, hivatali dolgozók, képviselők és a városvezető is hétvégi pihenő helyett kesztyűt húzott, és nekiindult a szinte lehetetlennek tűnő feladatnak. Felszámolni, de legalább összegyűjteni a kidobált tárgyakat, melyek sokszor, feltételezhetően nem is városunk lakóitól, hanem átutazóktól, „szomszédoktól” származnak.

Ahogyan a fotókon is látszik, hatalmas mennyiség és széles „választék” tárul elénk… a háztartási hulladéktól az autóalkatrészeken át, a komplett hűtőszekrényekig találunk mindenfélét.

Önkormányzatunk minden lehetséges módon küzd az illegális hulladéklerakás megszűntetéséért, azonban a leggyakoribb akadály, hogy nem bizonyítható a tettes személye. Ha illegális hulladéklerakót, vagy hulladékkupacot látnak, akkor az Aries díjmentesen hívható 06-80-966-006-os zöld számán bejelenthetik, vagy az országos központi platformon, a https://hulladekradar.hu/ applikáción keresztül jelezhetik a hulladék helyszínét.

Ezúttal is felhívjuk figyelmüket arra, hogy az alapszolgáltatások (kommunális és szelektív hulladék elszállítása) mellett, városunk rendszeresen szervez – a lakók számárra teljesen ingyenes – lomtalanítási és elektronikai hulladékgyűjtési napokat. Ezen kívül, az Aries NKft. munkatársai készséggel válaszolnak a lakosok kérdéseire, és segítenek megszabadulni a feleslegessé vált holmiktól, berendezésektől.

A TeSzedd akciót idén is két napon rendeztük, kedden többnyire hivatali dolgozók, ma pedig főleg a lakosság segítségével - köztük meglepetésként a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium 9. c osztály diákjaival - tisztítottuk a várost.

Köszönjük minden résztvevő áldozatos munkáját!