photo

Föld napja

2022. április 22.
Környezetvédelem

Április 22. a Föld napja, mely emlékeztet minket otthonunk csodálatos létezésére, és egyben felhívja a figyelmet törékeny bolygónk megőrzésére.
Városunkban több program kapcsolódik e naphoz.
- Polgármesteri Hivatalunk munkatársai idén is részt vesznek az országos TeSzedd! környezetvédelmi akcióban. Május 5-én, 13 órától önkéntes lakossági részvétellel igyekszünk megtisztítani Szigetszentmiklós területeit az eldobált vagy illegálisan kitett hulladéktól.
- A Szigetszentmiklósi Vízi Sport Egyesület ismét megrendezi a tavaszi Dunatakarítást. Május 21-én az egyesület tagjai, sportolók és lakosok bevonásával vízről és szárazföldről egyaránt végzik a Ráckevei (Soroksári) Duna-ág - köztük a Szigetszentmiklósi Úszóláp és Tanösvény - szakaszainak takarítását.
- A Cinema Sziget Filmklub vendégei a Föld napja kapcsán háromdimenziós technológia segítségével természetfilmekben gyönyörködhetnek április 28-án a Városi Közösségi Ház mozivásznán. (https://www.facebook.com/events/661700801765533/?ref=newsfeed)
A programok részleteiről folyamatosan tájékoztatjuk a Lakosságot. Kérjük, kísérjék figyelemmel a www.szigetszentmiklos.hu weboldalunkat és Facebook-oldalunkat.