Hétfőn letették az alapkövet az újonnan épülő Szigetszentmiklós Apróka Bölcsőde Iglice utcai tagintézmény építési területén.

2024. április 16.
Közérdekű híreink
A rendezvényen Nagy János polgármester mondott köszöntő beszédet. ”Szigetszentmiklóson örvendetes, ami az elmúlt éveket jellemzi bölcsődei, illetve óvodai férőhelyek tekintetében. A Vackor Bölcsőde új 4 csoportszobás épülettel bővült, és átadták a 100 gyermeket befogadó Csépi úti Tündérkert Óvodát, valamint az új Cserbóka Óvodát is.” – emlékeztetett a városvezető.

A köszöntő után Feketéné-Puskás Ildikó, az Apróka Bölcsőde intézményvezetője, Mihály Csaba, a REProjekt Építésziroda Kft. vezérigazgatója és Nagy János közösen helyezték el az időkapszulát és az alapkövet. Az időkapszulába szigetszentmiklósi bölcsődés gyermekek rajzai, Kisváros újság, egy országos napilap és egy pénzérme került.

A tervezett épület főbejárata, illetve a telken lévő parkoló az Iglice utca felől nyílik majd. Az épületben kapcsolódó fedett teraszokkal 4 db, egyenként 14 férőhelyes csoportszobát, 4 db gyermekátadó-öltözőt, 2 gyermek fürdőszobát, nevelő-, és fejlesztőszobát, továbbá számos egyéb kiszolgálóhelyiséget alakítanak ki. A bölcsődében ezen kívül melegítőkonyha, mosoda, gépészeti helyiség, belső és külső raktár; a bölcsődének otthont adó telken 600-700 m2-es játszóudvar, valamint kerékpár- és babakocsitároló és egy akadálymentes parkoló is létesül.

Az utca túloldalán 10 db parkolóhely is tartozik majd az intézményhez. A projekt keretében beszerzésre kerülnek a bölcsőde működéséhez szükséges kültéri és beltéri eszközök, berendezések is, melyek segítik a bölcsődében dolgozók munkáját.

Az épület várhatóan még ebben az évben elkészül. Nagy szeretettel várják még az új jelentkezőket.

Szigetszentmiklós Város Önkormányzata a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz Terv keretében meghirdetett RRF-1.1.2-2021 azonosító számú „Bölcsődei nevelés fejlesztése” elnevezésű felhívásra pályázatot nyújtott be, amelyen 839.865.427,-Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. Az új, 56 férőhelyes korszerű bölcsődei ellátást nyújtó intézmény a Széchenyi Terv Plusz program keretében az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával valósul meg.