photo

Kereken 10 éve nyitotta meg kapuit a Városi Sportcsarnok (fotógaléria)

2022. november 19.
Közérdekű híreink
Dupla jubileumot ünnepeltünk tegnap este. Kereken 10 éve nyitotta meg kapuit a Városi Sportcsarnok, és negyed évszázados múltra tekinthet vissza a szigetszentmiklósi Nemcsak Jazz Klub.

Szontágh Ferenc, a csarnokot üzemeltető SZSZM Szigetszentmiklósi Városfejlesztő Nonprofit Kft. ügyvezetője, Virág Lajos igazgató és Nagy János, városunk polgármestere köszöntötték az egybegyűlteket.

Szontágh Ferenc a gyermeknevelés metaforájával írta le, milyen nagy felelősséggel jár egy ilyen intézmény irányítása. A születés és cseperedés örömteli napjai mellett olykor komoly, megoldandó feladatok hárulnak ránk. Ez így volt a sportcsarnok elmúlt tíz évében is, ám városunk önkormányzata nélkül ma sem maradna stabil az együttműködés.

Virág Lajos kiemelt köszönetet mondott a Városi Könyvtár és Közösségi Ház munkatársainak, akikkel együtt töltik meg a ,,teret”, minőségi kulturális életet létrehozva.

Nagy János büszkén mondta el, hogy az ország számos területéről kap visszajelzéseket, a településvezetők, sportolók, magánszemélyek is dicsérik a csarnokot, legyen szó sport- vagy kulturális eseményről, szívesen emlékeznek itt töltött idejükre, és szívesen térnének vissza városunkba. A polgármester hálával említette elődeit, akik létrehozták azt az intézményt, melyben ma is gyermekek százai kezdik meg sportéletüket, fiatalok búcsúznak iskolájuktól szalagavatókon, lakosaink ezrei ünnepelhetnek és szórakozhatnak igényes, modern környezetben. Örömmel emelte ki, hogy a sikeres városvezetés eredményeként olyan gazdasági helyzetben vagyunk, amiben nincs szükség komoly megszorításokra, az önkormányzati intézmények – köztük a 10 éves Sportcsarnok is – akadályok nélkül folytathatja működését.

Az ünnepség a 25 éves Nemcsak Jazz Klub telt házas gálakoncertjével folytatódott, ahol a klub vezetője, Szegedi Zsuzsa hazánk legkiemelkedőbb fiatal jazz zenészeit, Horváth Albertet és Bóna Alexet, a Fonogram- és Emerton-díjas swing énekesnőt, Szűcs Gabit és zenekarát, valamint a soul és funk stílus tánczenészeit, a Kéknyúl együttest hívhatta színpadra.