photo

Kick-box: Kolozsvári Enikő világbajnoki ezüstérmes

2023. december 5.
Közérdekű híreink Sport
Az alábbi beszámolót és képeket Laszák Zoltán a Szigetszentmiklós Kick-box Sportegyesület edzője küldte.

2023. november 17. és 26. között Portugáliában került megrendezésre a WAKO Felnőt Kick-box Világbajnokság, ahol 70 ország csaknem 1400 kickboxosa lépett tatamira és szállt ringbe.

Egyesületünk sportolója Kolozsvári Enikő élete első felnőtt világversenyén light contact és kick light szabályrendszerben képviselte hazánkat.

Light contact-ban az első mérkőzésén magabiztos küzdelemben verte meg argentin ellenfelét. Másodjára egy rutinos szlovénnel találkozott, akit sajnos nem sikerült legyőznie, így a legjobb nyolc között zárta ezt a szabályrendszert.

Kick light-ban, Enikő kedvenc szabályrendszerében az olasz világkupa megnyerése után bíztunk az éremben, de szerencsére az előzetes elvárásainkat is felülmúlta teljesítményével. Elsőként egy erős török lányt, majd a világranglista harmadik németet verte meg ellentmondást nem tűrő bunyóval. A döntőt egy lengyel ellenféllel vívta, akivel végig fej-fej mellett haladtak a pontozóknál, mígnem a harmadik menet utolsó fél percében Enikő szerezte meg a vezetést, de sajnos az utolsó hat másodpercben egy fogadó rúgás következtében ismét fordult a kocka és így az ellenfél győzedelmeskedett.

Enikő az egész versenyen kiegyensúlyozottan, remek formában harcolt és végül 18 évesen egy felnőtt világbajnoki ezüstéremmel a nyakában térhetett haza. A magyar csapat végül az előkelő harmadik helyen zárta az éremtáblázatot, ehhez a sikerhez sportolónk is nagymértékben hozzájárult kiemelkedő teljesítményével.

Szívből Gratulálunk Neki!

Ezúton is köszönjük Szigetszentmiklós Város Önkormányzatának támogatását!