photo

Látni és Látszani

2022. november 11.
Közérdekű híreink Közlekedés
A Látni és Látszani kampány keretében az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság közlekedésbiztonsági “Light Friday” napot tartott 2022. november 4-én. A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársai a József Attila Általános Iskolánál az iskolások, a járókelők és gépkocsivezetők részére láthatóságot javító közlekedésbiztonsági eszközöket adtak át. A vállalkozó szellemű résztvevők KRESZ tesztet tölthettek ki, melynek eredményes kitöltésével egy praktikus, fényvisszaverővel felszerelt hátizsákot nyertek. Az arra közlekedő kerékpárosok járművét a rendőrök ellenőrizték, és a még hiányzó kiegészítőket, kötelező tartozékokat helyben biztosították részükre.

A rendőrség a kampány során a forgalomban résztvevők kivilágítására kiemelt figyelmet fordít, de a láthatóság jegyében a kerékpárosok és a gyalogosok biztonsága is fokozottan előtérbe kerül. A rendőrség láthatóságot javító közlekedésbiztonsági eszközöket kínál a készlet erejéig. Többféle felszerelés kapható a kijelölt átvevőpontokon. A társadalmi összefogást hangsúlyozó kampány célja, hogy széles rétegekhez eljutva az autósokban tartós, gondolkodásbeli változást idézzen elő. A társadalmi csoportok közlekedésbiztonság területén tanúsított attitűdjének megváltoztatása, hogy széles tömegek számára világossá váljon a baleset-megelőzés területén a közlekedés szereplőire háruló felelősség: a járművezető fizikai állapota (látása) és a vezetett gépjármű műszaki állapota egyaránt elválaszthatatlan összetevője a biztonságos közlekedésnek.
Az óriási érdeklődésre- és lakossági visszajelzésekre figyelemmel az akciót a rendőrök a Szigetszentmiklósi Járásban tovább folytatják!

A jövőbeni akciókról a Facebook-on, a Szigetszentmiklós Bűn- és Balesetmegelőzés oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.
Amennyiben az oldal követése opciót választják, a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság minden rendezvényéről értesülhetnek.