x Széchenyi 2020
photo

Melegétel osztás Szigetszentmiklóson

2024. február 2.
Közérdekű híreink
A Szigetszentmiklósi Nagycsaládosok Egyesülete 13 éve szervezi a melegétel osztást Szigetszentmiklóson. Tíz éve ehhez a kezdeményezéshez csatlakoztak a helyi felekezetek és polgárőrség.

Idén január 27-én volt az első ilyen alkalom, a Baptista Imaháznál felállított sátorban várták meleg teával és gulyáslevessel az érdeklődőket.

Elmondásuk szerint ezen a napon 350 adag ételt osztottak ki. A tartalmas gulyáslevest a Baptista Gyülekezet közössége készítette el, a kenyeret, evőeszközöket és a meleg teát a SZINE tagjai adták, valamint az étel kiosztásában is segédkeztek.

Az ételosztás mellett, vastag, téli kabátokat és játékokat helyeztek ki elvitelre, ezzel is segítséget nyújtva a rászorulóknak.

A kezdeményezést azzal a céllal hozták létre, hogy a helyi rászoruló családok 1-1 tál meleg ételt, odafigyelést kapjanak. „A mai nehéz gazdasági helyzetben fontosnak tartjuk ezt a figyelmességet, mellyel a rászoruló embertársainkat tudjuk támogatni. Mert adni jó!” – vallja az egyesület elnöke Dejczőné Juhász Katalin.

Egyúttal felhívják a figyelmet a következő melegétel osztásra, melyet február 24-én tartanak a szigetszentmiklósi Baptista Imaháznál. Hívnak és várnak erre az alkalomra is mindenkit.

Köszönjük a szigetszentmiklósi egyházaknak, a Szigetszentmiklósi Polgárőr Egyesületnek és a Szigetszentmiklósi Nagycsaládosok Egyesületének áldozatos munkájukat!

A képeket a Szigetszentmiklósi Nagycsaládosok Egyesülete közölte.