photo

Öt nap alatt

2022. február 4.
Közérdekű híreink
Öt nap alatt
Hazafelé tartó, fiatal nő támadója után indult hajtóvadászat végződött elfogással. A szigetszentmiklósi nyomozók egy csepeli tartózkodási helyű, román férfit gyanúsítanak szexuális erőszak kísérletével.
Munkából gyalogolt otthonába egy 19 éves lány 2022. január 27-én kora este, amikor egy ismeretlen hátulról leszólította. A férfi ismerkedni akart, a lány nem. A férfi erős volt, a lány nem. Az idegen megragadta a lány vállát és egy út menti, néptelen, bokros területre tolta, majd egyértelmű szándékkal lenyomta a földre. Egyik kezével lehúzta hason fekvő áldozata nadrágját és alsóneműjét, a másikkal befogta a száját. A kiszolgáltatott lánynak többször sikerült segítségért kiáltania, amikor támadója keze lecsúszott a szájáról, ám valószínűbb, hogy egy közelben elhaladó kocsi miatt állt le a férfi. Felmarkolta a lány telefonját, majd futásnak eredt.
Az áldozat összeszedte magát és a közeli úton haladókat leintve próbált segítséget kérni: egy autós és két motoros is elhajtott mellette, egy kocsijával arra járó nő fékezett és a rémült, zokogó lányt hazavitte. Ezután értesítették a rendőrséget.
A támadó utáni hajsza több fronton indult meg. A gyér forgalmú környéken minél több tanút fel kellett kutatni, a támadó lehetséges menekülési útvonalát végig kellett talpalni, minden apró, elsőre talán használhatatlannak tűnő adat számított. Volt személyleírásuk, voltak információk, öt napon keresztül mentek utána, mígnem beesett egy hívás, hogy az áldozattól elvitt mobiltelefonhoz hasonlótól akartak nem sokkal korábban egy csepeli üzletben megszabadulni. Már volt címük is, ahová 2022. február 1-jén délután csapatostul érkeztek. A bűncselekménnyel összefüggésbe hozható, 19 éves román állampolgárt elfogták, előállították. Ágyában, a párna alá rejtve megtalálták az áldozat mobiltelefonját.
Az írni-olvasni nem tudó, segédmunkásként dolgozó férfi tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, a gyanúsítás ellen panaszt tett. Állítása szerint egy közeli üzletbe tartott, amikor összetalálkozott egy „kapucnis, lajbit viselő, kigyúrt csávó”-val, tőle vásárolta a mobiltelefont, senkit nem bántott.
Az őrizetbe vett K. Lóránddal szemben szexuális erőszak bűntette kísérletének és kifosztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, egyben kezdeményezték letartóztatását. - tájékoztatott a rendőrség.