x Széchenyi 2020
photo

Szigetszentmiklós a Humanitárius település

2023. december 7.
Közérdekű híreink
November 27-én a Magyar Véradók Napját, míg december 5-én az Önkéntesség Világnapját ünnepeljük. Ennek apropóján a Magyar Vöröskereszt Pest Vármegyei Szervezete Szigetszentmiklósi Alapszervezete idén is megtartotta a Véradók és Önkéntesek Megbecsülési Napját.

A meghívottakat Fodor Antalné dr., a MVK országos elnöke, Szigetszentmiklósi Alapszervezet elnöke köszöntötte és egyénenként mondott köszönetet a 25x, 50x, 60x, 70x, 80x, 90x, és 100x -os véradóknak, kitüntetéssel köszönve meg önzetlen segítségüket. Városunkban legtöbbször, 153 alkalommal, Jandó Ferenc, korábbi Pro Vita díjas véradó nyújtotta karját. Idén a Pro Vita díjat Szigetszentmiklóson Kormányos Pál, 106x-os véradó nyerte el.

A véradók mellett a véradásszervezők, az önkormányzatok, valamint az önkéntes segítők is díjakat vehettek át.

A Magyar Vöröskereszt alapításában minden évben átadásra kerül a Humanitárius Település díj. Szigetszentmiklós másodjára nyerte el ezt a címet, jelezve, hogy városunkban a lakosság és az Önkormányzat a Vöröskereszttel szorosan együttműködve segít a rászorulóknak. A megtisztelő címet jelző táblát dr. Szilágyi Anita, Szigetszentmiklós város jegyzője vette át.

Az ünnepség jó hangulatáról Baby Gabi énekesnő, valamint a Junek Adrienn vezette Csillag Születik Énekiskola növendékei gondoskodtak.