x Széchenyi 2020
photo

Szoptatás Világnapja 2024.

2024. október 4.
Közérdekű híreink
„Képzeljük el, hogy felfedeznének egy új oltóanyagot, amely gyermekek millióinak életét mentené meg évente, azon kívül olcsó, biztonságos, szájon át adható lenne, nem igényelne sem orvost, sem gyógyszertárat. Rögtön a közegészségügy első számú feladatává válna ezt a vakcinát mindenhova eljuttatni. Pedig ilyen vakcina létezik: az anyatej…”
Az anyatejes táplálás fontosságáról, családbarát szülészetekről és a születés utáni első, úgynevezett „aranyóra” ideje alatt végbemenő csodálatos folyamatokról mesélt Kovács Zsuzsanna védőnő, laktációs szaktanácsadó a „Szoptatás Világnapja” alkalmából tartott programsorozat első előadásán.

Ma délelőtt Közösségi Házunk több helyiségében, párhuzamosan zajlottak a különböző tanácsadások, termékbemutatók. Az esemény látogatói részletes információkat kaphattak többek között a csecsemő- és kisgyermekkori szájápolásról, a szülés utáni regenerációról, vagy a picik angol nyelvű oktatásáról, de megismerhettek többféle, babával együtt végezhető sportolási lehetőséget is.

Babák és mamák együtt szórakozhattak Kenesei-Holics Réka zenés, valamint Tóth Viktória mondókázó foglalkozásán, a Vöröskereszt munkatársai pedig hasznos tanácsokkal látták el az érdeklődőket arról, hogyan előzhetjük meg a baleseteket, illetve mi a teendő a babákkal vészhelyzet esetén.

Egyszóval sokféle, értékes tudással gazdagodhatott mindenki, aki ellátogatott a mai rendezvényre, bónuszként pedig a Német Nemzetiségi Klub tagjai isteni fánkokkal vendégelték meg a jelenlévőket.