photo

Tájékoztatás a lakihegyi háziorvosi rendeléssel kapcsolatban

2023. november 15.
Életmód, Egészségügy Közérdekű híreink
Tisztelt Lakihegy városrészi Lakosok!

A körzeti orvosi ellátás megszervezése sajnos nagyon régóta okoz komoly gondot mindannyiunk számára. A probléma a lakihegyi városrészt kiemelten érinti, de azon túl az egész várost, az egész országot is sújtja.
Dr. Surányi Hilda doktornő 2023. november 1-jétől vette át - hosszú idő óta egyedüli jelentkezőként - a lakihegyi körzetet, helyettes körzeti orvosként. Ez végre úgy tűnt, tartósabb megoldást jelenthet az égető orvoshiányra. Surányi doktornő sajnos magánjellegű okokból kifolyólag, személyesen nem tudja ellátni feladatait, ezért az Önkormányzattal megkötött szerződése értelmében, az általa biztosított és finanszírozott helyettes háziorvos igyekszik ellátni a körzethez tartozó betegeket.

Doktornőtől tájékoztatást kértünk arról, hogy mikortól tudja személyesen megkezdeni a betegek napi ellátását, a tájékoztatása szerint körülményei továbbra sem teszik lehetővé, hogy személyesen lássa el teendőit, azonban a helyettesítésről igyekszik gondoskodni.

Amennyiben doktornő a körzet ellátását november 20-tól nem tudja biztosítani, Önkormányzatunk jogosult a szerződést azonnali hatállyal megszüntetni. A kialakult helyzetről folyamatosan egyeztetünk az illetékes Népegészségügyi Osztállyal is, ahonnan biztosítottak minket arról, hogy ha szükséges, azonnal lehetővé teszik azt, hogy Önkormányzatunk gondoskodjon a körzeti orvos helyettesítéséről. A helyettesítéssel kapcsolatban is megtettük az előkészítő lépéseket, így ha kell, akár már hétfőn (11.20.) kora délutántól (tervezetten 14.00 órától) biztosítjuk helyben, a lakihegyi orvosi rendelőben a körzeti orvosi ellátást, naponta két órában, természetesen a szükséges asszisztensi közreműködéssel együtt.

Amennyiben bármilyen további információ áll Önkormányzatunk rendelkezésére, újabb tájékoztatót nyújtunk a lakosság számára.
Reméljük, hogy a körzeti orvosi ellátást sújtó problémák mihamarabb megoldódnak, és Lakihegy városrészünk orvosi ellátása maradéktalanul biztosítottá válik. Ennek érdekében az Önkormányzat minden lehetséges eszközt felhasználva folyamatosan dolgozik tovább.

Megértésüket, további türelmüket kérjük, és köszönjük!