photo

Tájékoztató akadálymentesített szavazóhelyiségekről

2022. február 14.

Tisztelt Választópolgárok!

Tájékoztatom Önöket, hogy a Pest Megye 8. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Iroda 2/2022.(I.24) számú határozata alapján 2022. április 3-án tartandó országgyűlési képviselők választása és országos népszavazás miatti szavazókörökben az alábbi szavazóhelyiségek nem lesznek akadálymentesek:

06 szavazókör: Kossuth Lajos utca 11. (Bíró Lajos Általános Iskola)

07 szavazókör Üdülő sor 298. (Csepel Horgász Egyesület)

16 szavazókör: Kossuth Lajos utca 11. (Bíró Lajos Általános Iskola)

Azon választópolgárok akik a fenti szavazókörök egyikébe tartoznak, de akadálymentes szavazóhelyiségben kívánnának szavazni, abban az esetben kérelem nyújtható be akadálymentes szavazóhelyiségben történő szavazás kérése miatt, mely kérelmet online a valasztas.hu  oldalon, személyesen vagy levélben is a helyi választási irodában (2310, Szigetszentmiklós, Kossuth L. u. 2.) tehetik meg.  A kérelmet legkésőbb 2022. március 30-án 16.00 óráig kell benyújtani.

Továbbiakban tájékoztatom a Választópolgárokat, aki mozgásában egészségi állapota vagy fogyatékossága miatt gátolt, mozgóurna iránti kérelmet nyújthat be a helyi választási irodához személyesen vagy elektronikus azonosítással elektronikus úton a szavazást megelőző második napig, azaz 2022. április 1-jén 16.00 óráig.

Mozgóurna igénylése online (azonosítással) és meghatalmazott útján a mozgóurna iránti kérelemnek a választás kitűzését követően, de legkésőbb a szavazást megelőző 2. napon kell megérkeznie ahhoz a HVI-hoz, amelynek szavazóköri névjegyzékében szerepel, vagy a szavazás napján, legkésőbb 12 óráig kell megérkeznie a szavazatszámláló bizottsághoz.

Szavazókörök felülvizsgálata alapján az alábbi új szavazókörök kerültek kijelölésre:

07 szavazókör Üdülő sor 298. (Csepel Horgász Egyesület)

09 szavazókör: Csépi út 186. (Narancsliget Óvoda)

12 szavazókör: Adótorony tér 6. (Lakihegyi Akácliget Óvoda)

15 szavazókör: Csokonai utca 6-12. (Batthyány Kázmér Gimnázium)

17 szavazókör: Tököli út 19. (Városi Könyvtár és Közösségi Ház)

18 szavazókör: Tököli út 19. (Városi Könyvtár és Közösségi Ház)

19 szavazókör: Szebeni utca 81/B. (Ádám Jenő Általános Iskola)

30 szavazókör: Remete utca 9. (Bucka Egészségház)

Megértésüket köszönöm!       

Szilágyi Anita 
HVI vezető