photo

Tisztelt RSD csatornázásban érintett ingatlan-tulajdonosok!

2020. november 16.

A Társulat tájékoztatása szerint a beruházás során kiépített szennyvízelvezető hálózatra történő élőre kötési arány jelenleg mintegy 55%. A projekt 2021. márciusi zárására az élőre kötések arányával a 90 %-ot kellene elérni. A rendelkezésre álló idő rövidségére és a Társulat anyagi és eszközbeli kapacitásának szűkösségére tekintettel a Társulat döntése értelmében a csatornával még nem rendelkezőknek önerőből kellene befejezniük, megépíteniük a házi bekötéseket 2021. márciusáig.

Felhívom figyelmüket a Társulat 2018-as azon döntésére, miszerint az ingatlanok bekötését nem az egységesen megállapított társulati hozzájárulásból finanszírozzák, hanem egyéni elszámolással élnek a tulajdonosok felé, vagyis minden ingatlan esetében a magánvezeték kiépítésének és a rákötés megvalósításának ténylegesen felmerülő költségét számolják fel. Ezáltal minden ingatlan esetében a bekötések valós költsége terheli a tulajdonosokat.

Ezzel párhuzamosan a Társulat továbbra is igyekszik segíteni. 2021. márciusáig az adminisztrációs terheket (terveztetés, engedélyeztetés, szerződéskötés előkészítése, beemelő szivattyúk lehelyezése) leveszik az önerős csatornázók válláról. Ez a segítség akár több tízezer forintos megtakarítást is jelenthet ingatlanonként. Ha a saját erőből elkészített házi bekötéseket (csatorna lefektetése, szükség esetén elektromos áram biztosítása) bejelentik a Társulat felé, ők az élőre kötést a szolgáltatóval a továbbiakban intézik. A bejelentéshez egy nyílt árkos fényképet is mellékelni kell.

A bejelentést a Társulat alábbi elérhetőségei egyikén tehetik meg:

e-mail: rsdvt2@gmail.com

telefon: 06-20/214-0959 9.00-13.00 óra között

A házi bekötések önerős végzéséhez segítséget nyújt az RSD honlapján található „műszaki kisokos" (http://www.rsdvt.hu/dokumentumok).

Tájékoztatom Önöket, hogy Szigetszentmiklós Város Önkormányzata Képviselő-testületének jelenleg hatályos, a talajterhelési díjjal kapcsolatos eljárási szabályokról szóló 20/2011. (VI.30.) sz. Önkormányzati Rendelete értelmében a talajterhelési díj megfizetése alóli mentesség 2019. december 31-én lejárt. A talajterhelési díjfizetési kötelezettség 2020. január 1-jétől a csatornára történő rákötés megvalósulásáig áll fenn.

Összefoglalva javasoljuk, hogy a még élő szennyvíz-elvezetéssel nem rendelkezők a Társulat által biztosított segítséget igénybe véve mielőbb indítsák el a rákötésük megvalósítását.