photo

Új életmentő eszközöket kapott a Szigetszentmiklósi Mentőállomás

2023. május 31.
Életmód, Egészségügy Közérdekű híreink
A többi között égési kötszerek, lélegeztető maszkok, pulzoximéter, vérnyomásmérő, intubáláshoz és artériás vérzéshez szükséges eszközök, és az oktatásban, gyakorlásban elengedhetetlen gyermek ambubaba gazdagítja az állományt, illetve pótolja a hétköznapi fogyóeszközöket és elhasználódott műszereket. A sürgősségi egészségügyi felszerelés értéke meghaladja a három millió forintot, az összeg egyharmadát önkormányzatunk biztosította.

Az adományozás az ,,Országos Egyesület a Mosolyért Közhasznú Egyesület" koordinálásával már kilenc éve folyik a Szigetszentmiklós és Környéke Mentőalapítvány, városunk mentőállomása, a helyi vállalkozások és önkormányzatunk között.

Képes Kornél, a mentőállomás vezetője háláját fejezte ki a töretlen segítő szándékért, és kiemelte, hogy a rendkívül jó kapcsolatnak köszönhetően mindig olyan adományt kapnak, amire valóban szükségük van.

Az átadón Nagy János polgármester hangsúlyozta, hogy a mentőállomás folyamatos modernizálása, eszközparkjának fejlesztése közös kiemelt cél, amiért minden tőle telhetőt megtesz ő maga is. A segítőknek megköszönte a munkát, a mentésekben résztvevőknek pedig azt kívánta, minél kevesebb alkalommal kelljen használniuk az új eszközöket.