photo

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS-Városi Könyvtár és Közösségi Ház részleges belső felújítása

2021. március 23.
Ajánlatkérő adatai:

Ajánlatkérő neve: Szigetszentmiklós Város Önkormányzata

Ajánlatkérő címe: 2310 Szigetszentmiklós, Kossuth u. 2.

Kapcsolattartó személy neve: Polyák Krisztián

Kapcsolattartó személy telefonszáma: 06-24-505-653

Kapcsolattartó személy e-mail címe: polyak.krisztian@szigetszentmiklos.hu



Szigetszentmiklós Város Önkormányzata (székhely: 2310 Szigetszentmiklós, Kossuth Lajos u. 2.), mint Ajánlatkérő a Városi Könyvtár és Közösségi Ház (Szigetszentmiklós, Tököli út 19.) részleges belső felújítását tervezi, a projekt megvalósításához kapcsolódóan határozott idejű, átalánydíjas megbízási szerződést kívánunk kötni belsőépítészeti tervezési feladatok ellátására.

Kérem, szíveskedjen részünkre a megküldött ajánlati felhívás szerint árajánlatot küldeni „Szigetszentmiklósi Városi Könyvtár és Közösségi Ház felújításához belsőépítészeti tervezési feladatok ellátása" tárgyban.



A részleges felújítással érintett, összesen kb. 750 m2 tervezési terület, helyiségek (1. sz. mellékelt alaprajzok):

- szélfogó (előtér),

- aula (közösségi tér, büfé),

- oktatóterem (táncterem),

- mosdók (férfi, női- és akadálymentes),

- színházterem és a hozzátartozó közlekedő (folyosó).



A felújítás érinti a fent megnevezett, a földszinti és emeleti alaprajzokon (1. sz. melléklet) jelölt területrészeken az összes helyiség hideg-meleg burkolatait, a világításokat, valamint a bútorozást (egyedi-, illetve készen kapható bútorok) is.


Feladatmeghatározás, a belsőépítészeti terv tartalmi elemei:

§ tervezett alaprajzi elrendezés, berendezési javaslattal m=1:50 léptékben

§ látványtervek 10-15 db

bútorozási terv
padlóburkolati/falburkolati tervek m=1:20 léptékben
álmennyezeti tervek m=1:20 léptékben
elektromos kiállások, kapcsolási rajz, és világítási tervek m=1:50 léptékben
gépész kiállások terv m=1:50 léptékben
alaprajzok m=1:20 léptékben
falnézetek m=1:20 léptékben
részlettervek a szükséges léptékben
belsőépítészeti termékek listázása, specifikációk, világítástechnikai berendezésekről, burkolatokról, szaniterek, csaptelepek, egyedi és kereskedelmi forgalomban kapható bútorokról, mobiliákról üveg és lakatos szerkezetekről
egyeztetések szakágakkal
2 alkalom helyszíni tervezői művezetés a kivitelezés folyamán
árazott és árazatlan költségvetés készítése
a szerződés teljesítése során folyamatos egyeztetés Megbízóval, különösen a koncepciótervről az elkészülte után.


A tervek elkészítésének határideje: a szerződéskötéstől számított 45 nap.



Teljesítés helye: Városi Könyvtár és Közösségi Ház - Szigetszentmiklós, Tököli út 19. és Szigetszentmiklós Város Önkormányzata 2310 Szigetszentmiklós, Kossuth Lajos u. 2.





Értékelési szempontok:

Ajánlatkérő tárgyi beszerzésben a legkedvezőbb ajánlati ár szempontja alapján értékeli a beérkezett ajánlatokat. Ajánlatkérő felhívja ajánlattevők figyelmét, hogy az ajánlatok értékelése során Ajánlatkérő nettó ajánlati ár + ÁFA értékének összegét veszi figyelembe!



Kérjük, hogy az egyösszegű ajánlati árat úgy határozzák meg, hogy a megbízási díj magában foglalja a teljesítéssel összefüggésben nyertes ajánlattevő oldalán felmerült valamennyi díjat és költséget - ideértve a teljesítés során felhasznált eszközök és anyagok költségeit is. Ajánlatkérő felhívja ajánlattevők figyelmét, hogy az ajánlati áron (megbízási díjon) felüli további díjazásra vagy költségtérítésre nem tarthat igényt jelen beszerzési eljárás alapján kötendő megbízási szerződés szerinti feladatainak ellátása kapcsán.



Az ajánlattétel határideje: 2021.03.29. (hétfő) 10.00 óra



Ajánlatkérő a hatályos jogszabályok, magyar szabványok és előírások alapján kéri a feladat elvégzését.



A szerződés biztosítékai:

Késedelmi kötbér: Amennyiben nyertes ajánlattevő jelen szerződés teljesítése során a teljesítési határidő tekintetében olyan okból, amelyért felelős késedelembe esik, úgy késedelmi kötbér megfizetésére kötelezett. A késedelmi kötbér mértéke a késedelem minden megkezdett napja után naptári naponként a nettó, teljes szerződéses ellenérték 1 %-a, de legfeljebb a nettó, teljes szerződéses időszakra vonatkozó szerződéses ellenérték 30 %-a. 30 napos késedelem elérése esetén ajánlatkérő jogosult a szerződést felmondani vagy a szerződéstől elállni és meghiúsulási kötbért követelni.

A késedelmi kötbér megfizetése a késedelemből eredő kár mértékét nem korlátozza, és a teljesítés alól nem mentesít.

Meghiúsulási kötbér:

Amennyiben a szerződés teljesítése olyan okból, amiért nyertes ajánlattevő felelős meghiúsul, a nyertes ajánlattevő a nettó, teljes szerződéses időszakra vonatkozó szerződéses ellenérték, mint vetítési alap 30 %-ának megfelelő meghiúsulási kötbért köteles fizetni.

A meghiúsulási kötbér érvényesítése a teljesítés követelését kizárja. (Ptk. 6:187. § (1) bekezdés)

A késedelmi és a meghiúsulási kötbér együttesen nem érvényesíthető nyertes ajánlattevővel szemben.

A meghiúsulási kötbér megfizetése a meghiúsulásból eredő kár mértékét nem korlátozza.

Ajánlatkérő a kötbéren felüli kárát is jogosult érvényesíteni.



Az ellenszolgáltatás teljesítésének feltételei:

Ajánlatkérő előleget nem biztosít. A megbízási díj kifizetése egy ütemben történik, nyertes Ajánlattevő a szerződésszerű teljesítését követően - teljesítésigazolás alapján - 1 számla benyújtására jogosult. Ajánlatkérő a teljesítésigazolás kiállítását és a szabályszerűen kiállított számla befogadását követően jogosult az ellenszolgáltatás összegének megfizetésére.

A teljesítésigazolást Ajánlatkérő a nyertes Ajánlattevő szerződésszerű teljesítése esetén állítja ki.

Az Ajánlatkérő a teljesítésigazolás és a szabályszerűen kiállított számla befogadását követő 30 napon belül banki átutalás formájában teljesíti a kifizetést.



További információk:

- Ajánlattevő ajánlata részeként köteles nyilatkozatot benyújtani az ajánlati kötöttségének idejére vonatkozóan, mely nem lehet kevesebb, mint az ajánlattételi határidő lejártától számított 30 nap.

- Ajánlatkérő a hatályos jogszabályok, szabványok és előírások alapján kéri a jelen ajánlattételi felhívásban meghatározott feladatok ellátását.

- Ajánlattevő ajánlata benyújtásával kijelenti, hogy megismerte, tudomásul vette és nyertessége esetén magára nézve kötelezőnek ismeri el az ajánlattételi felhívás előírásait, az abban foglalt feltételeknek megfelel.

- Ajánlattevő az ajánlata benyújtásával kijelenti, hogy átlátható szervezetnek minősül, és nyertessége esetén vállalja az ehhez kapcsolódó nyilatkozat megtételét a szerződés megkötését megelőzően, amely a szerződés mellékletét fogja képezni.

- Fentiekben foglaltakról Ajánlattevőnek ajánlata részeként cégszerűen aláírt nyilatkozatot szükséges benyújtani. Jelen felhívás mellékletét képezi a vonatkozó nyilatkozatminta!

- Az ajánlatban lévő minden dokumentumot (nyilatkozatot) a végén alá kell írnia az erre jogosult(ak)nak vagy olyan személynek, vagy személyeknek aki(k) erre a jogosult személy(ek)től írásos felhatalmazást kaptak.

- A határidők magyarországi helyi idő szerint értendők.

- Az ajánlatok összeállításával és benyújtásával kapcsolatban felmerült összes költség az ajánlattevőt terheli.

- Ajánlatkérő felhívja Ajánlattevők figyelmét, hogy a szerződés teljesítésének időtartama alatt az ár nem változhat.

- Ajánlatkérő felhívja az ajánlattevők figyelmét, hogy az ajánlat érvénytelen, ha

a) azt az ajánlattételi lejárta után nyújtották be;

b) az ajánlattevő nem felel meg a szerződés teljesítéséhez szükséges alkalmassági követelményeknek, vagy nem igazolta megfelelően a követelményeknek való megfelelést;

c) egyéb módon nem felel meg az ajánlati, ajánlattételi felhívásban és a beszerzési dokumentumokban, valamint a jogszabályokban meghatározott feltételeknek, ide nem értve az ajánlat ajánlatkérő által előírt formai követelményeit,

d) ha aránytalanul alacsony ellenszolgáltatást vagy más teljesíthetetlen feltételt tartalmaz.

- Az ajánlatkérő az értékelés szempontjából lényeges ajánlati elemek tartalmát megalapozó adatokat, valamint indokolást kérhet írásban, ha az ajánlat a megkötni tervezett szerződés tárgyára figyelemmel aránytalanul alacsony összeget tartalmaz az értékelési szempontként figyelembe vett ár tekintetében.



Kérjük, hogy ajánlatával együtt az alábbi dokumentumokat is szíveskedjen megküldeni:

- nyilatkozatát arról, hogy az ajánlattételi felhívásban foglalt valamennyi feltételt megismerte, megértette és azokat feltétel nélkül elfogadja a szerződéskötés alapjául, ajánlatát annak tudomásulvételével nyújtotta be,

- nyilatkozatot köztartozásmentességről (amennyiben Ajánlattevő nem szerepel a NAV köztartozásmentes adózói adatbázisában),

- a) 2006. évi V. törvény hatálya alá tartozók esetén: A 2006. évi V. törvény 9. § (1) bekezdés szerinti hiteles cégaláírási nyilatkozat (a közjegyzői aláírás-hitelesítéssel ellátott címpéldány), illetve az ügyvéd vagy kamarai jogtanácsos által ellenjegyzett aláírás-minta. Vagy a 2006. évi V. törvény 9. § (4) bekezdés szerint cégjegyzésre jogosult cégszerű aláírásának minősül a cégjegyzékbe bejegyzett tanúsítvánnyal rendelkező elektronikus aláírása.

b) 2006. évi V. törvény hatálya alá nem tartozók esetén (kivéve külföldi illetőség esetén): a fenti a) pontnak megfeleltethető dokumentum vagy teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt dokumentum (egyéni vállalkozó esetén a 2009. évi CXV. tv. 16. § (4) bekezdésére figyelemmel kell benyújtani)

c) valamint egyéb személy meghatalmazása esetében a - fenti módokon igazolt - kötelezettségvállalásra jogosult személytől származó, az ajánlat aláírására vonatkozó (a meghatalmazó és a meghatalmazott aláírását is tartalmazó) teljes bizonyító erejű magánokirati formában adott írásos meghatalmazást is.

- Ajánlatkérő a fenti b), és c) pont esetén teljes bizonyító erejű magánokirat alatt a következőket érti: két tanú igazolja, hogy az okirat aláírója a részben vagy egészben nem általa írt okiratot előttük írta alá, vagy aláírását előttük saját kezű aláírásának ismerte el; igazolásként az okiratot mindkét tanú aláírja, továbbá az okiraton a tanúk nevét és lakóhelyét - ennek hiányában tartózkodási helyét - olvashatóan is fel kell tüntetni, az ajánlatot aláíró személy hiteles cégaláírási nyilatkozatát (a közjegyzői aláírás-hitelesítéssel ellátott címpéldány), illetve az ügyvéd vagy kamarai jogtanácsos által ellenjegyzett aláírás-mintáját egyszerű másolatban,

- nyilatkozat arról, hogy Ajánlattevő nem áll végelszámolás, csődeljárás vagy felszámolási eljárás alatt, vagy más hasonló eljárás nincs folyamatban ellene; rendezett munkaügyi kapcsolatokkal rendelkezik, továbbá tárgyi beszerzési eljárás tárgyát képező munka elvégzéséhez szükséges jogosultsággal, tevékenységi körrel is rendelkezik, és a szerződés időtartama alatt ezeknek a hatályát fenntartja,

- nyilatkozat a vizsgált időszakra vonatkozóan az előírásoknak és a szerződésnek megfelelően teljesített, legjelentősebb belsőépítészeti tervezési feladat ellátására vonatkozó referenciáiról. A referencia igazolás/nyilatkozat legalább az alábbi tartalommal kerüljön benyújtásra: a szerződést kötő másik fél neve, székhelye; a referenciamunka rövid ismertetése (a szerződés tárgya, úgy, hogy abból Ajánlatkérő által meghatározott minimumkövetelmény egyértelműen megállapítható legyen); a teljesítés megkezdésének és befejezésének időpontja év, hó, nap részletezettséggel; a teljesítés mennyisége (alapterület m2); nyilatkozat arról, hogy a teljesítés az előírásoknak és a szerződésnek megfelelően történt-e. Vizsgált időszak: az ajánlattételi felhívás közzétételét megelőző 3 évben befejezett referencia,.



Alkalmassági minimumkövetelmény:

Alkalmatlan az ajánlattevő, ha

- nem rendelkezik a jelen felhívás közzétételét megelőző 3 évben 1 db olyan belsőépítészeti tervezési feladat ellátására vonatkozó, szerződésszerűen teljesített referenciával, mely keretében sor került legalább 500 m2 alapterületre vonatkozó belsőépítészeti tervek elkészítésére.



Cégszerűen aláírt jelen felhívás mellékletét képező nyilatkozatot kérjük e-mail-ben a varosfejlesztes.beszerzes@szigetszentmiklos.hu címre 2021.03.29. (hétfő) 10.00 óráig megküldeni szíveskedjen. A beérkezett ajánlatok felbontására 2021.03.29. (hétfő) 11.00 órakor

órakor kerül sor.

Fentiekben foglaltakról Ajánlattevőnek ajánlata részeként cégszerűen aláírt nyilatkozatot szükséges benyújtani. Jelen felhívás mellékletét képezi a vonatkozó nyilatkozatminta!




Ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy a beszerzési eljárást annak bármely szakaszában visszavonja, vagy eredménytelenné nyilvánítsa, jelen beszerzési eljárás keretében ne kössön szerződést.


Az nyertes ajánlattevőnek minden esetben rendelkeznie kell a szerződés ellátásához szükséges felelősségbiztosítással, és a szakmagyakorláshoz szükséges minden feltétellel, amelyeket Ajánlattevő ajánlata benyújtásával elismer.





Az ajánlatadáshoz felmerülő részletekkel, tisztázandó kérdésekkel kapcsolatban írásban, a polyak.krisztian@szigetszentmiklos.hu és horvath.szuliman.tibor@szigetszentmiklos.hu e-mail címeken tud bővebb felvilágosítást kérni.




Mellékletek:
· 1. az érintett helységek alaprajza (földszint + emelet)
· 2. Nyilatkozatminták